Provincie Noord-Holland

Symposium over culturele planologie

24-5-2005

Op woensdag 22 juni organiseren de provincie Noord-Holland en Kunst en Vormgeving Noord-Holland een symposium over culturele planologie getiteld 'Plannen met verbeelding'.

Na twee jaar actief beleid op het gebied van culturele planologie is het een goed moment om opgedane kennis en ervaring uit te wisselen. Inmiddels zijn er in Noord-Holland een dertigtal projecten ontwikkeld zowel door gemeenten als door de provincie zelf. Deze projecten vindt u terug in de publicatie van de provincie Noord-Holland getiteld: beleving en verbeelding door culturele planologie. De publicatie wordt op het symposium uitgereikt.

De dag heeft tot doel om potentiële opdrachtnemers (zoals ambtenaren, projectontwikkelaars en woningcorporaties) te stimuleren om projecten culturele planologie op te starten en tevens om potentiële opdrachtnemers te interesseren en informeren over culturele planologie

Aan de hand van themas en concrete projecten wordt aan een ieder helder gemaakt hoe culturele planologie kan werken in de (plannings) praktijk van alle dag . Voor kunstenaars en vormgevers is er ook een prijsvraag georganiseerd.

De dag is interessant voor een ieder die meer wil weten over culturele planologie en staat open voor ambtenaren, kunstenaars en anderen die zich bezighouden met cultuur en of ruimtelijke planvorming.

Voor het programma van de dag en aanmelding voor het symposium en de prijsvraag gelieve te kijken op http://www.kunstenvorgeving.org/

Om de publicatie te bestellen kunt u mailen naar wesemaelm@noord-holland.nl
Gemeenten krijgen de publicatie opgestuurd.

Maarten van Wesemael