ANBO

Projecten

Symposium ter afsluiting Project Ouderen en Techniek

24-05-2005

Op woensdag 22 juni 2005 organiseren de gezamenlijke ouderenbonden in Eindhoven een symposium ter afsluiting van het Project Ouderen en Techniek.

Het symposium is getiteld: Vergrijzing, kleurrijke uitdaging voor onderwijs en bedrijfsleven.

s Ochtends zijn er sprekers vanuit de overheid, Philips, Rabobank en vanuit de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens de lunchpauze is er een kleine markt met de eenvoudige mobiele telefoons die momenteel op de markt zijn, een verpakkingentest en producten vanuit Philips en de Rabobank. s Middags wordt er een toneelstuk uitgevoerd waarin vier toekomstscenarios worden uitgebeeld over ouderen en ict. Dit toneelstuk wordt gespeeld door Vlamingen die dit eerder hebben gedaan voor het Vlaams Parlement. Aansluitend gaat een forum van deskundigen in discussie met de zaal. In dit forum zitten o.a. Niny van Oerle (voorzitter Themacommissie Ouderenbeleid Tweede Kamer) en

dr. Jos de Haan (Sociaal Cultureel Planbureau). De gehele dag wordt voorgezeten door

dr. Jan Steyaert, lector Fontys Hogescholen Eindhoven en zeer deskundig op dit terrein.

Het belooft een enerverende dag te worden! Er zijn geen kosten aan de dag verbonden. U dient alleen zorg te dragen voor uw eigen reiskosten. Per ouderenbond zijn er nog 40 (vrije) plaatsen beschikbaar. Dus als u dit symposium wilt bijwonen: geef u vóór 15 juni telefonisch op bij Jolanda de Vos, tel. 030-233 0075 of mail naar j.devos@anbo.nl.