Gemeente Lingewaard


In debat met provincie over tol heffen A15

Eén van de speerpunten van het Provinciale Staten (Gelders parlement) is de afstand tussen burgers en provinciale politiek te verkleinen. Daarom gaan de Statenleden tot 2007 in debat met inwoners en organisaties uit Gelderland. Het derde debat wordt 22 juni in de Valom te Huissen gehouden. Onderwerp: A15: een Gelderse tolweg?

Provinciale Staten hebben in het Statenakkoord prioriteit gegeven aan de doortrekking van de A15. Deze doortrekking kan worden voorgefinancierd door tol te heffen op de huidige A15. Dit zal gevolgen hebben voor leefbaarheid, economie en veiligheid van de regio. Gevolgen bijvoorbeeld in de vorm van verandering van het vestigingsklimaat of sluipverkeer. Echter, milieu en luchtkwaliteit spelen bij de keuze voor een tolweg ook een rol. Kortom, welke gevolgen zijn er voor het gebied Arnhem-Nijmegen als de doortrekking van de A15 (deels) gefinancierd wordt door de tolweg A15.

Provinciale Staten zullen de resultaten van het debat gebruiken bij de uiteindelijke standpuntbepaling over de financiering van de doortrekking van de A15.

Programma

* 17.00 uur: inloop met broodjes

* 18.00 uur: welkomstwoord door burgemeester Persoon
* 18.10 uur: verklaringen van Bart van Moorsel, beleidsmedewerker Transport Logistiek en Nederland en Volkert Vintges, directeur Gelderse Milieu Federatie

* 18.30 uur: debat met Provinciale Staten
* 19.45 uur: afsluiting door H. de Vries, plaatsvervangend voorzitter Provinciale Staten,

* 20.00-21.00 uur: borrel

Geplaatst 23 mei 2005