Gemeente Bronckhorst

Gemeente vraagt jongeren mee te denken aan opzetten jeugdbeleid!

De gemeente Bronckhorst wil een jeugdbeleid maken voor jongeren van 12 t/m 23 jaar. In het jeugdbeleid komt onder andere te staan waar de gemeente voor kiest als het gaat om zaken die met jongeren te maken hebben en hoe we dat gaan aanpakken. Om er achter te komen wat jongeren willen, moet de gemeente weten wat er speelt bij de jongeren in deze leeftijdscategorie. Daarom roept de gemeente jongeren op te laten weten wat ze willen. Op verschillende manieren: . Er is een vragenlijst op internet (www.bronckhorst.nl; klik naar jongerenvragenlijst in het roze 'Snel naar' menu) gezet. Wie geen internet heeft, stuurt de jongerenopbouwwerker van de gemeente, Jore Bron, er graag één toe. Jongeren die de vragenlijst invullen (voor 1 juli a.s.), maken kans op een MP3 speler. . Op 22 juni om 16.00 uur is er een chatsessie via http://bronckhorst.xs4all.nl/chat. Jongeren kunnen met wethouder jeugdzaken Ab Boers chatten. Aan hem kunnen ze dan aangeven wat ze belangrijk vinden voor jongeren in hun dorp, maar ook allerhande vragen stellen die bij ze leven over het onderwerp.

Alle reacties die de gemeente van jongeren krijgt, worden verzameld en verwerkt. Ook gaat de gemeente inventariseren wat er nu aanwezig is aan voorzieningen voor jongeren en hoe dit verspreid is over de dorpen. Verder gaat de gemeente na de zomervakantie in gesprek met professionele en vrijwilligersorganisaties die met jongeren werken en ook in bijvoorbeeld jeugdsoosen wordt met jongeren van gedachten gewisseld over dit onderwerp. Met al deze gegevens, denkt de gemeente een goede indruk te krijgen van wat er speelt. Daarmee kan ze dan conclusies trekken, die in het jeugdbeleid, dat aan het eind van dit jaar klaar moet zijn, worden opgenomen. Met dat beleid kan Bronckhorst dan wellicht dingen realiseren die het voor jongeren (nog) prettig(er) maken om in Bronckhorst te wonen. Want dat vind de gemeente belangrijk. Jongeren die in de leeftijdscategorie 12-23 jaar vallen, krijgen binnenkort een brief in huis van de gemeente met meer informatie over opzetten van het nieuwe jeugdbeleid. Ook op www.bronckhorst.nl, www.jonginbronckhorst.web-log.nl en op de gemeentepagina in huis aan huisblad Contact is hier meer (regelmatig) over te lezen. Jongeren kunnen ook contact opnemen met jongerenopbouwwerker Jore Bron, tel. (06) 38 24 22 81 of e-maill: jowbronckhorst@planet.nl.


---
Hengelo Gld, juni 2005

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70..


---- --