Gemeente Maassluis

Tuintje maken in schaal

Op woensdagmiddag 22 juni zijn kinderen van 6 tot 12 jaar van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom op het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie in Maassluis voor het maken van een tuintje in een schaal.

Dit keer komen de schalen van kringloopwinkel De Kleine Schaal, dus er is sprake van hergebruik van materialen. Daar is dit jaar speciaal voor gekozen omdat het jaarthema van het centrum voor nme is: "Afval, mag het ietsjes minder?".
In de schalen gaan de deelnemers aan de middag een minituintje maken. Er wordt gezaaid, er worden plantjes gepoot en de tuintjes worden ingericht met steentjes en hout. Een tak met een zelf gemaakt bijtje maakt het geheel compleet! Een bezoekje aan de zintuigentuin van het centrum voor nme hoort ook bij deze les.

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek of per telefoon: 010-5931931. De kosten bedragen 2 euro per deelnemer en er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen. Het centrum voor nme is te vinden aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 433 (naast de tennishal).