Gemeente Soest

Triatlon

Datum: 13/06/2005

Inschrijving nog mogelijk voor Soester Jeugd Triatlon

Ruim 100 deelnemers hebben zich inmiddels aangemeld voor de derde Soester Jeugd Triatlon die wordt gehouden op woensdagavond 22 juni 2005. Wethouder Harry Witte zal die dag om 19.00 uur het startschot geven in het zwembad Spleasure Centrum aan de Dalweg in Soest.

De Soester Jeugd Triatlon wordt georganiseerd door Triatlon Vereniging de Schieter, de gemeente Soest en het Spleasure Centrum. De recreatieve wedstrijd wordt gehouden voor scholieren uit de groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit Soest en Soesterberg en leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Griftlandcollege.

Scholieren die nog mee willen doen, individueel of als trio, zijn van harte welkom! Zij kunnen zich aanmelden via hun school of direct bij de medewerkers van het Breedtesportproject van de gemeente Soest, Madelon Nolsen of Marlon van Zal, telefoon (035) 6093216.

De Soester Jeugd Triatlon bestaat uit 150 meter zwemmen in zwembad Spleasure Centrum, gevolgd door 9 kilometer fietsen over de Eng (met 'gewone' fietsen). De wedstrijd wordt afgesloten met 1.5 kilometer lopen, waarbij gefinisht wordt op het parkeerterrein voor het Spleasure Centrum.

Veel jonge triatleten starten als trio, hierbij doet elk lid van het trio één van de drie onderdelen en wordt de klassering bepaald door hun totaaltijd.
Er worden individuele klassementen opgemaakt voor jongens en meisjes in de verschillende leeftijdscategorieën. Er is tevens een apart klassement voor de trio's. Er zijn prijzen voor de drie snelste in elke categorie.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer