Basisscholen uit Almere in finale ThinkQuest Junior 2005

14.06.2005 / 14:09 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kennisnet

PERSBERICHT

14 JUNI 2005

Basisscholen uit Almere in finale ThinkQuest Junior 2005

Het wordt spannend voor 2 basisschoolteams uit Almere. Zij zijn doorgedrongen tot de ThinkQuest Junior finale 2005. Met websites over stripfiguren en geschiedenis hebben de teams een geweldige prestatie neergezet, want een website bouw je niet zomaar. Deelnemende teams hebben daar het hele schooljaar hard aan gewerkt. Voor de ThinkQuest finale zijn in totaal 46 teams genomineerd. Op 22 juni a.s. worden de prijswinnaars bekend gemaakt in het Efteling Theater in Kaatsheuvel.

ThinkQuest Junior is de WEBstrijd voor het basisonderwijs. Dat het voor basisscholen leuk en spannend is om mee te doen aan ThinkQuest, bleek dit jaar uit de deelname. Met een recordaantal van 673 teams van 281 basisscholen uit heel Nederland nam de deelname dit jaar toe met 65 procent.

Basisschoolteams uit Almere en hun websites:
. Openbare basisschool De Egelantier uit Almere met de website Stripfiguren. . Openbare basisschool De Peperbus uit Almere met de website Geschiedenis: het leven van toen.

Alle websites zijn te bekijken op de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl.

Finalisten
Ook dit jaar heeft de WEBstrijd ThinkQuest Junior 2005 weer leuke en originele websites opgeleverd. De finalisten brengen op hun websites uiteenlopende onderwerpen als Tsunami, dromen, mobieltjes en zinloos geweld op een creatieve, informatieve en originele manier onder de aandacht van leeftijdgenoten. De finalisten zijn leerlingen van basisscholen verspreid over heel Nederland.

Jurering
De websites zijn beoordeeld door een online publieksjury en een vakjury. De vakjury bestaat uit deskundigen op het gebied van ICT en onderwijs. De websites zijn beoordeeld op educatieve waarde, originaliteit, toepassing van internetmogelijkheden, interactiviteit en technische kwaliteit. Ook zal de kinderjury onder leiding van stichting De Kinderconsument een prijs uitreiken voor de beste website.

Finale
De finale van ThinkQuest Junior 2005 vindt op 22 juni a.s. plaats in het Efteling Theater in Kaatsheuvel. Op die dag komen alle websites van de finalisten aan bod en worden de prijswinnaars bekend gemaakt door Martine Kruider van onder andere het Schooltv-weekjournaal. De finale start om 09.30 uur en eindigt om 13.00 uur. Hoogtepunten van die dag zijn de prijsuitreiking tussen 10.00 uur en 11.30 uur en een sprookjesshow. De finale is uitsluitend bestemd voor genodigden.

Over ThinkQuest
ThinkQuest van Kennisnet is dé onderwijs WEBstrijd! Ieder schooljaar daagt ThinkQuest scholieren, studenten en docenten in het basis, voortgezet, en beroepsonderwijs uit om mee te doen aan een van de ThinkQuest WEBstrijden. Dit zijn: ThinkQuest Junior voor de basisschool, ThinkQuest Scholier voor het voortgezet onderwijs en ThinkQuest Docent & Student voor docenten en leraren in opleiding. Met ThinkQuest worden educatieve en vaak originele websites voor het onderwijs gebouwd. ThinkQuest is een educatief avontuur waarmee Kennisnet het gebruik van ICT in het onderwijs op een leuke en leerzame manier wil stimuleren.

Over Kennisnet
Kennisnet is de internetorganisatie voor en door het onderwijs. Kennisnet stimuleert het gebruik van ICT in het onderwijs voor educatieve doeleinden. Op www.kennisnet.nl wordt onderwijs gerelateerde content en onderwijsinformatie aangeboden voor het basis, voortgezet en beroepsonderwijs. Leraren vinden op kennisnet.nl direct bruikbaar lesmateriaal. Voor leerlingen is Kennisnet een steun in de rug bij het maken van schoolwerk. Ouders vinden ondersteuning in opvoedingsvraagstukken. ICT-coördinatoren en schoolleiders krijgen praktische tools en beleidsinstrumenten aangereikt om de ICT infrastructuur op school vorm te geven. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor.


---