Politie Midden- en West Brabant

Politie Midden en West Brabant geeft opnieuw publiekskrant uit

TILBURG, 20 juni 2005

Tilburg: Vanaf woensdag 22 juni 2005 geeft de politie Midden en West Brabant voor de zesde keer de publiekskrant Blauw uit. De krant zal bij alle huishoudens in de regio huis-aan-huis verspreid worden in een herkenbare politie-envelop. Het gaat om het gebied van Bergen op Zoom tot Oisterwijk en van Woudrichem tot Baarle-Nassau.

Met Blauw informeert de politie actief de ruim één miljoen inwoners van de regio over haar werkwijze, preventie en de aanpak van criminaliteit. In deze uitgave, die 4 paginas telt, geeft de politie tips als je overlast ondervindt van harde muziek, blaffende honden of crossende jeugd op scooters. Ook attendeert de politie op de werkwijze van zakkenrollers en wat je kunt doen als je gerold bent.

Met de vakantieperiode voor de deur krijgt de lezer adviezen hoe de woning veilig achtergelaten kan worden als bewoners naar hun vakantiebestemming vertrekken. Op de website www.politiemwb.nl staat de vakantietest en kunnen mensen de vakantiekaart invullen.

In het blad staat verder een achtergrondverhaal over speurwerk voor specialisten. In het artikel vertelt brigadier Frans Vissers over zijn werk als ongevalsanalist bij de unit Forensisch Technisch Onderzoek. Tevens gunt hij de lezer een kijkje achter de schermen. Tot slot bestaat de mogelijkheid dat lezers zich aanmelden als vrijwilliger bij de politie Midden en West Brabant. In een interview komen twee vrijwilligers aan het woord die iets vertellen over hun motivatie om naast hun reguliere baan te kiezen voor de politie.

In de krant wordt verder uitleg waarom mensen altijd aangifte zouden moeten doen van een strafbaar feit. Ook wordt ingegaan op de mogelijkheid om meldingen anoniem door te geven.

Degenen die de krant niet ontvangen, kunnen een exemplaar afhalen bij alle gemeentehuizen, bibliotheken en politiebureaus. Blauw verschijnt dit najaar nog een keer en heeft een oplage van ruim 300.000 exemplaren.

In Blauw wordt een aantal keer verwezen naar onze website voor meer informatie over verschillende onderwerpen. We hebben deze pagina's voor u op een rijtje gezet. Lees meer!

Auteur: Enny de Wit