Provincie Flevoland




Provincie steekt 150.000 in kunstgrasveld FC Omniworld

Gedeputeerde Staten van Flevoland subsidiëren de Almeerse voetbalclub FC Omniworld met 150.000 voor de aanleg van een kunstgrasveld. Het kunstgrasveld is er voor de professionele voetballers, maar tevens voor de amateurvoetbalvereniging en de scholen.

De provincie vindt het belangrijk dat jongeren sporten. Goede sportaccommodaties zijn een voorwaarde om jongeren aan het sporten te krijgen. De verbintenis van topsport en breedtesport bij FC Omniworld is een stimulans voor jongeren om te sporten en te bewegen. De bijdrage van GS steunt deze combinatie. Tevens wil de provincie met de subsidie voor het kunstgrasveld bijdragen aan de profilering van Flevoland als sportprovincie.

Het kunstgrasveld, dat aangelegd wordt door een bedrijf uit Zeewolde, is een investering in de toekomst. Het veld dat voldoet aan alle KNVB en FIFA-eisen, is ongeacht het weer bespeelbaar, onderhoudsarm en blijft van goede kwaliteit. Dat betekent dat er veel intensiever en dus door meer sporters gebruik van kan worden gemaakt dan een gewoon grasveld.

De totale kosten van het kunstgrasveld bedragen 310.000, waarvan de Provincie Flevoland bijna de helft voor haar rekening neemt.