Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

ABN AMRO sponsort Koos de Ronde

22/06/2005

Hoogvliet, 22 juni 2005
Vierspanrijder Koos de Ronde is een sponsor rijker! Op 21 juni jl. ondertekende de Rotterdams Sportman van het Jaar én Nederlands kampioen vierspannen 2004 een sponsorcontract met ABN Amro Bank, die hem naast zijn huidige sponsors in staat stelt nog professioneler bezig te zijn met zijn grootste passie: vierspanrijden.

Tijdens het CHIO Rotterdam afgelopen weekend prijkte het overbekende logo van de ABN Amro Bank reeds op de marathonwagen van Koos de Ronde (28) uit Hoogvliet en nu is dan ook de formele overeenkomst gesloten. Marinus Elenbaas, districtsdirecteur AdviesKantoor Zuid-Hollandse Eilanden, ondertekende namens de ABN Amro Bank het contract en wenste Koos een goede samenwerking met de ABN Amro toe en een succesvolle vierspancarrière. Elenbaas: `De gedrevenheid en ambitie van Koos en zijn Team gaven de doorslag. Koos is een sportman die met de middelen die hij heeft al fantastisch presteert. Om meer mogelijk te maken is een sponsor belangrijk, maar dan één die ook meer wil doen, en dat is een rol die wij graag invullen'.
`Vorig jaar in de aanloop naar het wereldkampioenschap voor vierspannen in Hongarije kwam er vanuit het ABN Amro Bank-filiaal Spijkenisse reeds een spontane financiële bijdrage en dat was al fantastisch. En dat deze eenmalige actie omgezet is naar een contract, daar kan ik alleen maar meer dan tevreden over zijn. Ik hoop dan ook dat deze samenwerking nog jaren zal duren', aldus Koos de Ronde die als één van de jongste vierspanrijders in Nederland succesvol aan de weg timmert. Met name 2004 was een jaar om in te lijsten: Nederlands kampioen, beste Nederlandse menner tijdens het prestigieuze CHIO in Aken (Duitsland) en natuurlijk de zilveren teammedaille en individueel zesde tijdens het WK in Hongarije.
Maar ook dit jaar is hij uitstekend gestart met een vernieuwd vierspan: tweede tijdens het NK - waar hij alleen drievoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon voor zich moest dulden -, tweede tijdens de nationale menwedstrijd in Horst, eveneens tweede tijdens de zware internationale menwedstrijd in het Belgische Wachtebeke en vorige week zesde in Saumur, Frankrijk. Momenteel staat Koos als beste Nederlander op de vierde plaats in het tussenklassement voor de wereldbekerkwalificatie 2005/2006.

Naast ABN Amro Bank wordt Koos ondersteund door drie andere sponsors: SITA Reclycling Services, Treurniet Mengvoeders en GIBO Groep, Accountants.