Politie Hollands Midden

Datum: 22 juni 2005

Regio Oplichtingstruc met pinpas

De politie waarschuwt voor een oplichter die met een smoes aan de deur komt en bewoners laat pinnen voor een pakketje. Volgens de man die het pakketje bezorgd voor een zorginstelling zijn er portokosten verschuldigd. Het lage bedrag moet vervolgens gepind worden via het mobiele pinapparaat. Drie bewoners in de regio hebben voor het pinnen het pasje aan de bezorger gegeven die het vervolgens door het apparaat haalde. Echter later bleek dat door een wisseltruc, bijvoorbeeld door het pasje te laten vallen, niet het juiste pasje is teruggegeven. Van twee bewoners is daarna geld gepind. Bij een bewoner wist de 'bezorger' zelfs geld ongezien uit de portemonnee te halen. De man is actief geweest in Hillegom, Lisse en Alphen aan den Rijn.

Katwijk Diefstal tas en mishandeling De politie heeft aangifte opgenomen van een 32-jarige vrouw uit Katwijk. Op dinsdag 21 juni was zij, rond 02.30 uur, in een café aan de Dahliastraat. Tijdens het cafébezoek werd haar tas gestolen. Andere cafébezoekers hadden het zien gebeuren en de Katwijkse wist op basis van het signalement vermoedelijk wie de dader was. Zij is vervolgens naar het huis van de bekende man gegaan en trof daar de tas aan. Daar is het op een vechtpartij uitgelopen waar ook twee andere bekenden van de verdachte de Katwijkse hebben geslagen en geschopt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de diefstal en de mishandeling.

Lisse Aanhoudingen na vernieling De politie heeft op woensdag 22 juni, omstreeks 01.30 uur, twee jongens aangehouden wegens het vernielen van bloembakken op de Heerweg. De jongens, beiden 17 jaar, afkomstig uit Lisse en Lisserbroek, waren samen met andere jongens nadat zij de vernielingen gepleegd hadden weggerend. De politie wist echter twee jongens aan te houden, zij hebben bekend en worden aangemeld bij bureau Halt. Naar de andere jongens stelt de politie een onderzoek in.

Leiden Rijden onder invloed De politie heeft op de Bloemistenlaan een 31-jarige man uit Gdansk (PL) aangehouden. De man reed op woensdag 22 juni, omstreeks 00.10 uur in een vrachtauto. Omstanders hadden de politie ingelicht omdat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De man had zichzelf vast gereden en inmiddels een paal, auto en een fiets geraakt. De man werd aangehouden en onderworpen aan de blaastest. De uitslag van de blaastest bedroeg 1020 ug/l, 800 ug/l meer dan de toegestane hoeveelheid in het verkeer. De man heeft een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van 13 uur.

Leiden Poging tot en inbraak In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 juni is er gepoogd in te breken in een woning aan de Maredijk. Door de deur in te trappen is er geprobeerd binnen te komen, dit is echter niet gelukt. In een woning aan de Lage Morsweg is het verdachten, in de nacht van dinsdag op woensdag wel gelukt om binnen te komen. Hierbij zijn twee portemonnees weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar beide situaties.

Leiden Aanhoudingen De politie heeft op woensdag 22 juni, rond 03.00 uur, een viertal mannen aangehouden nadat zij in de gracht van het Rapenburg fietsen hadden gegooid. Een omstander had de politie ingelicht en had een signalement van de mannen af kunnen geven. De politie kon op basis van het signalement 4 mannen, twee 18-jarige Hagenaars, één 19-jarige Hagenaar en één 19-jarige Voorburger aan kunnen houden. De fietsen zijn inmiddels uit de gracht gehaald en zullen aan de rechtmatige eigenaren worden overgedragen.

Leiderdorp Vandalisme De politie heeft op dinsdag 21 juni, rond 18.45 uur, twee jongens uit Leiderdorp van 14 en 12 jaar aangehouden. Omwoners meldden eerder die avond dat twee jongens bij een flat aan de Laan van Berendrecht muurtjes sloopten en daar aanwezig bouwmateriaal kapot maakten. Ter plaatse trof de politie de twee verdachte jongens aan. De jongens zijn overgebracht naar het bureau en hebben bekend.

Alphen aan den Rijn Diverse brandjes De politie heeft in samenwerking met de brandweer in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 juni een drietal brandjes geblust. De brandjes zijn vermoedelijk aangestoken. Twee brandjes hebben op De Bijlen en één brandje heeft op de Sportlaan gewoed. Het betrof voornamelijk hooi wat in de brand stond.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na winkeldiefstal

De politie heeft op dinsdagmiddag, 21 juni, twee meisjes van 15 jaar uit Alphen aan den Rijn, aangehouden na winkeldiefstal. De twee hadden cosmetica weggenomen uit een Warenhuis in winkelcentrum de Aarhof zonder deze af te rekenen. De meisjes worden aangemeld bij bureau Halt.

Gouda Aanhouding na poging fietsdiefstal

De politie heeft dinsdag 21 juni omstreeks 23.00 uur een 17-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van poging diefstal van een fiets. De jongen probeerde in de fietsenstalling aan het stationsplein een fiets te stelen. De politie kon de jongen ter plaatse aanhouden.

Zevenhuizen Verkeersongeval

Dinsdag 21 juni omstreeks 14.00 uur vond op de kruising Noordelijke Dwarsweg/ Knibbelweg een verkeersongeval plaats. Een 61-jarige vrachtwagen bestuurder uit Berkel en Rodenrijs reedo ver de Knibbelweg en wilde de kruising oversteken. De chauffeur zag echter een automobilist over het hoofd die op de Noordelijke Dwarsweg reed in de richting van Waddinxveen. Een aanrijding was het gevolg. De automobilist, een 66-jarige man uit Zevenhuizen, werd met vermoedelijk gebroken ribben overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --