Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht 22-06-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Ongeval onder invloed

AMSTELHOEK In de vroege ochtend van woensdag 22 juni werd een 34-jarige man uit Vinkeveen aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat in de berm van de provinciale weg N201 een auto totall loss was geraakt. Ter plaatse troffen agenten de auto aan en de 34-jarige bestuurder, die naast de auto stond en flink naar alcohol rook. De man moest een blaastest afleggen, maar dit lukte niet. Na drie pogingen werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse. Ook dit lukte niet. Daarop is een arts naar het politiebureau gekomen voor een bloedproef. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Het rijbewijs van de man is voorlopig ingevorderd.

Beginnend bestuurder onder invloed

MIJDRECHT In de vroege ochtend van woensdag 22 juni werd een 22-jarige man uit Mijdrecht aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 01.00 uur onderwierpen surveillerende agenten de man op de Cornelis Beerninckstraat aan een blaastest, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man bleek met 375 ug/l in zijn lichaam achter het stuur te hebben gezeten. De man had nog een beginnersrijbewijs. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

WOERDEN Dinsdagavond 21 juni omstreeks 19.50 uur raakten een 27-jarige bromfietser en zijn 24-jarige bijrijder gewond nadat zij op de Van Oudheusdenstraat onderuit waren gegaan. Beide mannen (uit Woerden) zijn per ambulance met been- en armletsel naar het Hofpoortziekenshuis in Woerden vervoerd. Daar heeft de 27-jarige bestuurder nog een blaastest afgelegd, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. In overleg met medisch personeel kon de man nog mee naar het politiebureau voor ademanalyse. De uitslag was 685 ug/l. Proces verbaal is opgemaakt, waarna de man weer naar het ziekenhuis is gebracht voor behandeling.

Verkeersongeval met letsel

OUDEWATER Dinsdag 21 juni omstreeks 11.40 uur vond op de Willeskop een verkeersongeval plaats.

Een 38-jarige tractorbestuurder en een 16-jarige bromfietsbestuurder reden in de richting van Montfoort. Op een zeker moment sloeg de tractorbestuurder (uit Oudewater) af naar rechts en zag daarbij de bromfietser (uit Houten) over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser raakte gewond aan onder andere zijn knie. Per ambulance is hij naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden vervoerd. De politie onderzoekt het ongeval.

Autogordelcontrole
MAARSSEN Dinsdagmiddag 21 juni rond 15.00 uur hield de politie een autogordelcontrole op de Dr. Plesmanlaan. In totaal werden 20 bekeuringen van 45 uitgeschreven aan bestuurders en inzittenden die geen gordel droegen.