Gemeente Oss


20/6/2005 - Nieuw parkeerbeleid voor het centrum van Oss

De gemeente Oss heeft een nieuw plan (pdf, 2 mb) voor het parkeren in het centrum opgesteld. Na een periode van intensief overleg met allerlei partijen in de stad, is het nieuwe plan tot stand gekomen. In het plan staat hoe de gemeente Oss de komende jaren met parkeren wil omgaan.
Op hoofdlijnen gaat het dan om zaken zoals het uitbreiden van betaald parkeren, het wijzigen van parkeertarieven (zowel van betaald parkeren als van vergunningen), het wijzigen van de parkeerduur, het verbeteren van de parkeerverwijzing, het uitbreiden van achteraf betalen, het invoeren van betaald parkeren in woonwijken gecombineerd met vergunningen, het uitbreiden van de (bewaakte) fietsenstallingen en het bewaakt fietsenstallen gratis maken.

Meer informatie
Wilt u hier meer over weten, dan heeft u een aantal mogelijkheden:
* het parkeerbeleidsplan Oss ligt voor u ter inzage bij de afdeling publieksvoorlichting van de gemeente Oss;

* er is een -gratis- verkorte versie (pdf, 20 kb) beschikbaar, die kunt u afhalen bij de afdeling publieksvoorlichting van de gemeente Oss. Kunt de publieksversie niet zelf ophalen en wilt u deze thuis ontvangen dan moet u even bellen naar 629010.
* u kunt tot slot ook contact opnemen met E. Neelen, dienst Stadbeleid gemeente Oss, telefoonnummer 629495, zij zal u graag te woord staan.

Inloopavond
Op woensdag 29 juni is er in de hal van het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 een inloopavond over het parkeerbeleid. Er wordt dan informatie verstrekt over het plan. U kunt dan uw vragen stellen en eventueel uw reactie op het plan kenbaar maken. De reacties op die avond worden schriftelijk vastgelegd. U bent op die avond welkom van 20.00 tot 22.00 uur.

Hoe verder...
Het plan is door het college vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. De inspraaktermijn loopt van 22 juni 2005 tot en met 19 juli 2005 . In deze periode kunt u uw reactie op en/of eventuele bezwaren tegen het plan indienen. Uw reactie kunt u sturen aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oss, Postbus 5, 5341 BA Oss.
De reacties worden verwerkt en vervolgens zal het plan dit najaar definitief worden vastgesteld door de gemeenteraad. Na vaststelling zal een uitvoeringsprogramma worden gemaakt. Wanneer maatregelen vervolgens worden uitgevoerd dan worden belanghebbenden uiteraard geïnformeerd.