Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 22-06-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Vier mannen bij gestolen auto aangehouden

UTRECHT - De politie heeft dinsdagavond vier mannen aangehouden omdat zij verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een autodiefstal.

Omstreeks 23.50 uur kreeg de politie een melding dat een aantal mannen vermoedelijk stonden te handelen vanuit een kofferbak van een gestolen auto aan de Petemoederslaan. Ter plaatse zagen de agenten dat vier mannen wegrenden bij het zien van de politie. Met behulp van een tweede surveillancevoertuig en een diensthond konden de vier verdachten - drie van 18 jaar en een van 17 jaar allen uit Utrecht - worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat het voertuig gesignaleerd stond als gestolen. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT - Bij een winkel aan de Beneluxlaan heeft de politie twee vrouwen aangehouden omdat zij kleding hadden gestolen.

Personeel van de winkel belde omstreeks 18.05 uur naar de politie en meldde dat zij twee vrouwen hadden aangehouden omdat bij het verlaten van de winkel het alarm af ging. De agenten troffen de vrouwen - 18 en 21 jaar beiden uit Utrecht - in de winkel aan. Uit de fouillering kwam niet afgerekende kleding te voorschijn. De dames werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. Op het bureau bleek dat de 21-jarige vrouw ook nog een aantal boetes had openstaan.

Valse naam

UTRECHT - Op dinsdagmiddag is een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden.

Omstreeks 16.25 uur zag een surveillerende agent op het Oppenheimplein een automobilist rijden zonder gordel. Op de Thorbeckelaan en Royaads van de Hamkade verleende hij geen voorrang aan twee fietsers. Op de Pijnboomstraat gaf de agent de 32-jarige automobilist een stopteken. Hij had geen legitimatiebewijs bij zich. Toen de agent de opgegeven personalia wilde controleren, zette de man het op een lopen. Er volgde een achtervolging over onder andere de Plantage en de Amsterdamsestraatweg. Op de kruising Amsterdamsestraatweg / Acaciastraat vorderde de agent een fiets van een voorbijganger. Hiermee kon hij de verdachte aanhouden op de kruising met de Acaciastraat/ Esdoornstraat. Toen op het bureau bleek dat de opgegeven naam gesignaleerd stond, bekende de verdachte een valse naam opgegeven te hebben. Hij heeft bekeuringen gekregen voor het opgeven van een valse naam, het niet verlenen van voorrang en het niet dragen van de gordel. De fiets is direct terug gegeven aan de eigenaar.

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT - In de nacht van dinsdag op woensdag is een 22-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar tas.

Omstreeks 24.00 uur fietste zij over de Merelstraat toen zij zag dat twee jongens in haar richting liepen en plotseling een bivakmuts opzetten. Vervolgens dwongen zij haar tot stoppen. Eén van de verdachte pakte haar tas en ze renden weg in de richting van de Oudenoord.

Signalement verdachte 1: licht getinte huidskleur, normaal postuur, 1.75m tot 1.80m lang, zwart leren jas tot op de heup en een blauwe broek (vermoedelijk een spijkerbroek).

Signalement verdachte 2: licht getinte huidskleur, normaal postuur, ongeveer even lang als verdachte 1, zwart leren jas tot op de heup.

De politie verzoekt getuigen die op het genoemde tijdstip en locatie iets opvallends hebben gezien, contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld via: 0900-8844.

Hennep

UTRECHT - Op dinsdagavond heeft de politie twee mannen van 23 en 24 jaar uit Utrecht aangehouden in verband met de opiumwet.

Omstreeks 21.30 uur zag een surveillerende agent twee mannen met vuilniszakken slepen in een steeg achter de Cornetstraat. Deze vuilniszakken stopten zij in een geparkeerd voertuig. Toen de agent wilde vragen wat de mannen aan het doen waren, rook hij een sterke hennepgeur. In zakken bleek hennepbladeren te zitten. Hierop zijn de twee mannen van 23 en 24 jaar aangehouden. In de steeg zagen agenten een schuttingdeur van een woning openstaan. In de woning bleek een stellage te staan waar de hennep op werd verbouwd. De planten waren inmiddels geoogst. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek en de verdachten zijn ingesloten.

Veel boxinbraken bij flats in Lunetten

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Lunetten krijgt de politie de laatste tijd tientallen aangiften binnen van boxinbraken. Met name wordt er ingebroken in flatboxen in de omgeving van de Furkabaan en de Normandië. Ook vonden er tot nu toe zon negen inbraken uit bergingen in de omgeving van de Robijnhof plaats.

De inbrekers hebben het met name gemunt op fietsen. De politie roept bewoners dan ook op om alert te zijn en boxen goed af te sluiten en in de gaten te houden wie er met name in de nachtelijke uurtjes op straat loopt. Mocht u iemand zien inbreken, belt u dan direct 1-1-2, het alarmnummer van de politie. De politie is gebaat bij zoveel mogelijk informatie over de dader (onthoud goed zijn of haar uiterlijke kenmerken) of informatie over het gestolen goed (zorg dat u een duidelijke omschrijving van waardevolle spullen heeft, maak fotos van kostbare bezittingen, laat uw fiets graveren en zet de fiets op slot in de box. Er zijn zelfs verzekeraars die vereisen dat de fiets middels een ketting of kabel wordt vastgelegd, anders gaat de dekking niet op). Of schrijf een eventueel kentekennummer op. Dit maakt de opsporing makkelijker. Is er bij u ingebroken, doe dan altijd aangifte bij de politie van district Tolsteeg en bel 0900 - 8844 (lokaal tarief).