Gewiekste oplichter

Baarn 22-06-2005 - Een 76-jarige inwoonster van Baarn heeft bij de politie aangifte gedaan van oplichting door een man die zich voordeed als medewerker van TPG Post en de benadeelde liet betalen met een mobiel pinapparaat.

De Baarnse kreeg op maandag 13 juni, om 14.45 uur, een man aan de deur die een poststuk aan haar overhandigde. Het poststuk was aan de bewoonster geadresseerd en uitgevoerd in de bekende geel/rode kleur van TPG. De portokosten diende nog wel te worden voldaan maar kon niet contant worden betaald. Voor deze transactie had de man een apparaat bij zich dat leek op een pinautomaat waarmee de vrouw de portokosten kon voldoen door te pinnen met haar bankpas. Na de transactie kreeg de vrouw haar bankpas weer terug en ontving zij een formuliertje dat zij moest tekenen voor ontvangst. De man vertrok hierna en liet het poststuk achter bij de aangeefster. In het pakketje bleken enige blokjes zeep en een aantal kaarsjes te zijn verpakt.

Op dinsdag 14 juni bleek dat de man de pinpas van het slachtoffer had omgeruild voor een vervalste, sterk gelijkende pinpas, en dat er inmiddels voor meer als 3000 euro van haar bankrekening was afgeschreven.

Het is niet uitgesloten dat meerdere inwoners van Baarn slachtoffer zijn geworden van deze oplichtingmethode en eventuele benadeelden wordt dringend geadviseerd hiervan aangifte te doen.

Het signalement van de man luidt:

- Man, ongeveer 30 jaar oud, donkergetint uiterlijk, tussen de 1.75 en 1.80 meter lang, bol gezicht en kort zwart haar.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.