Gemeente Hoorn


Dak zwembad De Waterhoorn is veilig: vervanging is nodig vanwege matige isolatie

Persbericht d.d.: 21 juni 2005

Deze zomer laat de gemeente het dak van zwem- en recreatiebad De Waterhoorn vervangen. Tijdens de vervanging van het dak blijft het zwembad open. De aannemer heeft bij de bouw van het zwembad het isolatiemateriaal niet op juiste wijze aangebracht. Door de gebreken in het isolatiemateriaal zijn de dakplaten gaan `schotelen' (lees: hobbelen) en krimpen. Daardoor ontstaat er lekkage en is het zwembad niet goed geïsoleerd. Het is en blijft veilig zwemmen in De Waterhoorn.

De conditie van het huidige dakbedekkingssysteem is goed. Renovatie hiervan had onder normale omstandigheden nog minimaal voor een periode van 10 jaar kunnen worden uitgesteld. Echter het vervangen van alleen het isolatiemateriaal is geen optie, omdat dit bouwkundig veel problemen oplevert en de kwaliteit niet gewaarborgd is. Het risico van lekkages zou dan aanwezig blijven.

Zwembad open tijdens vervanging dak
Deze zomer laat de gemeente het dak van zwem- en recreatiebad De Waterhoorn vervangen. Tijdens de vervanging kan het zwembad open blijven. Het dak zal vanaf de buitenkant van het zwembad worden vervangen. De bezoekers van het zwembad zullen hier geen overlast van ondervinden. Volgens planning zullen de werkzaamheden zo'n twee maanden duren.

Kosten vervanging dak
Het vervangen van het dak kost 305.000 euro. Hiervoor heeft de raad op basis van een globale kosteninschatting al 200.000 euro beschikbaar gesteld. De raadscommissie Welzijn en Volksgezondheid bespreekt 30 juni het benodigde aanvullende krediet van 105.000 euro.

Plafondplaten
Drie jaar geleden is het ophangsysteem van de plafondplaten in het zwembad vervangen. Dit was nodig omdat het systeem van binnenuit was gaan roesten, waardoor de platen naar beneden konden vallen. Na vervanging van het ophangsysteem is dit probleem verholpen. De problemen met het dak hebben een andere oorzaak, er is dan ook geen relatie tussen beide.

---