Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 22-06-2005

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

HOOGHALEN Een 27-jarige man uit Hooghalen raakte dinsdagavond licht gewond bij een verkeersongeval aan de Stengelinstraat. De man reed op de motor op de Schotelkamp en zag een van rechts komende auto over het hoofd. Deze auto werd bestuurd door een 33-jarige man uit Hooghalen. Door de klap draaide de auto. De motorrijder is met beenletsel afgevoerd naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. (BPS 05-152050)

Politie houdt alcomobilist aan
ZUIDWOLDE Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 46-jarige man uit Veeningen aangehouden aan de Sparrenlaan wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 865 ugl. (ongeveer 2 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-152106)

Agenten bekeuren bromfietser
ZUIDWOLDE De politie heeft dinsdagavond een bromfietser (gegevens nog onbekend) staande gehouden aan de Egge. De jongen reed zonder helm en hij was nog geen 16 jaar oud. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-152044)

11 Bekeuringen voor keren op de weg
KLAZIENAVEEN Agenten hebben dinsdagavond 11 bestuurders van personenautos bekeurd voor het keren op de N37. (BPS 05-152093)

Rijden met rij-ontzegging levert boete op
EMMER COMPASCUUM Tegen een 27-jarige man uit Emmer Compascuum is proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden terwijl hij een rij-ontzegging heeft. De man reed in zijn auto op de Acacialaan toen hij werd staandegehouden. (BPS 05-152097)

Politie pakt fietsendief
NIEUW WEERDINGE Agenten hebben dinsdagavond een 18-jarige jongen uit Nieuw Weerdinge aangehouden aan de B. Nieuwenhuisweg. Hij wordt er van verdacht een fiets te hebben gestolen van een 37-jarige plaatsgenoot. De eigenaar van de fiets deed aangifte bij de politie. De fietsendief heeft inmiddels bekend. (BPS 05-152081)

Alerte medewerker pakt telefoondief
MEPPEL Agenten hebben dinsdagmiddag een 31-jarige man uit Ter Apel aangehouden aan de Swaenenborgh. De man zou 10 mobiele telefoons uit een telefoniewinkel hebben gestolen. De man is door een medewerker van een schoenenwinkel gevolgd. Deze medewerker heeft de verdachte overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor en uiteindelijk naar huis gestuurd met een dagvaarding. (BPS 05-152001)

Brand in wijkgebouw
VEENOORD In een kantoortje in een wijkgebouw/school is in de nacht van dinsdag op woensdag brand ontstaan. Diverse goederen, die in het kantoortje aanwezig waren, zijn door de brand vernield. De oorzaak van de brand is nog onbekend. (BPS 05-152116)

Politie houdt controles
EMMEN De politie heeft dinsdagavond in Emmen diverse controles gehouden. Aan de Weerdingerstraat zijn 20 blaastesten van bestuurders afgenomen. Niemand had te veel gedronken. Tegen twee bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van een gordel. In de wijk Bargeres is gecontroleerd bij een hangplek voor jongeren. Eén persoon is bekeurd voor het drinken van bier. Verder was het rustig in het centrum van Emmen. (BPS 05-152077)

Jongeman eerst bekeurd en later ingesloten
GEESBRUG Agenten hebben dinsdagavond aan de Joh. Poststraat tegen een 23-jarige jongen uit Hoogeveen proces-verbaal opgemaakt. De bromfietser bleek niet verzekerd te zijn en hij was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Voor beide feiten kreeg hij een bekeuring. Bij navraag bleek dat de jongen nog gezocht werd door de politie voor diverse zaken. Hij zou nog zeker 10 dagen moeten zitten. Daarop is hij aangehouden en ingesloten. (BPS 05-152030) Politie schrijft bekeuringen uit tijdens verkeerscontroles ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag op diverse plaatsen gecontroleerd. Op de Europaweg-West zijn onder meer 25 blaastesten afgenomen; hier zijn geen overtredingen geconstateerd. In de wijk Peelo is gecontroleerd op gordels en zijn125 blaastesten afgenomen. In totaal zijn 10 processen-verbaal uitgeschreven. (BPS 05-151943)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.