Woensdag 22 juni te zien bij Team West

Leiderdorp 29-06-2005 - In het regionale opsporingsprogramma Team West op TV West komen woensdag 22 juni 2005 de volgende onderwerpen aan de orde:

Geweldadige beroving Op zondag 18 mei zijn twee jongens van 15 en 16 jaar oud beroofd in een tramhalte op de Loosduinseweg in Den Haag. Twee mannen bedreigden en sloegen de jongens en namen hun mobiele telefoons, sieraden en een portemonnee mee. Van deze gewelddadige straatroof is een reconstructie gemaakt.

Overval Verder aandacht voor een overval op een woning aan de Loggerstraat in Scheveningen. Op 4 juni - Vlaggetjesdag - drongen twee mannen de flatwoning binnen en bedreigden drie aanwezige jongens in de leeftijd van 14 en 18 jaar oud. De daders namen verschillende spullen mee uit de woning en vluchtten in een donkerblauwe Volkswagen Golf.

'Lookalikes' De reportage gaat deze week over nepvuurwapens. Met name in de zomermaanden nemen douane, Koninklijke Marechaussee en politie duizenden imitatiewapens in beslag. Deze 'lookalikes' worden in het buitenland verkocht als speelgoed, maar zijn in Nederland verboden omdat ze te veel op echte vuurwapens lijken. En dat zo'n verbod nodig is, blijkt uit de praktijk. Een groot deel van de straatroven en overvallen wordt gepleegd met behulp van zo'n 'lookalike'.

De onderwerpen zijn onder voorbehoud. Team West begint na het Nieuws van TV West van 18.15 uur, direct na het weerbericht. Het programma wordt later enkele malen herhaald.