Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht 22-06-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Man gewond bij schietincident

AMERSFOORT De politie onderzoekt een schietincident dat plaatsvond op dinsdag 21 juni rond 09.00 uur in een woning aan de Fazantenstraat.

Hierbij is een 28-jarige man uit Amersfoort ernstig gewond geraakt. De man is vervoerd naar het ziekenhuis en na een spoedoperatie is de toestand van hem stabiel te noemen. De politie wil graag in kontakt komen met getuige(n) en/of met personen die informatie hebben over dit schietincident. Zij worden vriendelijk gevraagd kontakt op te nemen met de politie Eemlandzuid, telefoon 0900 8844.

Bekeurd voor weggooien afval

LEUSDEN Twee inwoners van 16 en 17 jaar uit Leusden zijn op dinsdag 21 juni omstreeks 21.30 uur bekeurd. Zij hadden afval in het water gegooid van de Jachtopziener.

Een bewoner die dat had gezien, had de politie gebeld. Naast de bekeuring die de twee kregen, moesten zij het afval die zij in het water hadden gegooid, opruimen.

Man aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdag 21 juni werd een 19-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van een eerder gepleegde diefstal van een mobiele telefoon.

Op zaterdag 4 juni was een 16-jarige jongen uit Hoogland in het stadsdeelpark Schothorst aan het spelen. Plotseling kwam de 19-jarige man uit Amersfoort aanlopen en wilde de mobiele telefoon van de jongen hebben. De 16-jarige wilde deze niet afgeven maar de 19-jarige man sprak bedreigende taal uit en kreeg toen de telefoon van de jongen. Ook nam de man toen zijn fiets mee.

De politie werd hiervan later in kennis gesteld, maar de man werd toen niet meer aangetroffen. Dinsdagmiddag 21 juni zag de jongen de man weer lopen over de Utrechtsestraat. De politie werd nu wel direct gewaarschuwd en die wist de man aan te houden. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek..