Politie Limburg-Zuid

Persberichten van woensdag 22 juni 2005.

Stein, hennepplantage in garage
De politie heeft dinsdagmiddag in een garage van een woning aan de Smeetsstraat een hennepplantage met 64 planten aangetroffen en geconstateerd dat de benodigde elektriciteit illegaal werd afgetapt. De eigenaar, een 54-jarige man, werd aangehouden. De plantage werd ontruimd.

Elsloo, inbreker neemt nieuwe auto mee
Een inbreker is in de nacht van maandag op dinsdag binnengedrongen in een woning aan de Julianastraat in Elsloo. Een ruitje aan de achterzijde werd geforceerd om binnen te kunnen. Uit de woning verdween een damesbeurs en een GSM-telefoon. Ook de splinternieuwe personenauto, een grijskleurige Toyota Avensis met het kenteken 07-RJ-RX, die op de oprit stond werd meegenomen.

Heerlen; politie treft vuurwapen in woning aan
Dinsdagmiddag heeft de politie een 36-jarige man uit Heerlen aangehouden die tegen de wil van zijn ex in haar woning was binnengedrongen. Hierbij kreeg de politie informatie dat de man een vuurwapen in zijn woning aan de Baron Mackaystraat in Heerlen zou hebben. Op aanwijzing van de verdachte werden daar inderdaad een pistool en patronen aangetroffen. De man heeft afstand gedaan van de goederen en werd na het toepassen van snelrecht in vrijheid gesteld.

Afz:
Jack van Kleef
Politie Limburg Zuid
Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620
e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl