Gemeente Hilversum

Collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met minimuminkomen Inwoners met een minimuminkomen tot 120% van het voor hen geldende minimum kunnen zich verzekeren via de collectieve ziektekostenverzekering van Agis Zorgverzekeringen.

De gemeente Hilversum is met Agis Zorgverzekeringen tot een collectieve ziektekosten-verzekering gekomen. Het gaat hierbij om de AV Optimaal Basisverzekering.
Het contract biedt grote voordelen voor mensen, die bij Agis verzekerd zijn en een minimuminkomen hebben. Deelname aan deze verzekering betekent een aanzienlijke uitbreiding van het ziektekostenpakket en een korting op de premie van aanvullende verzekering. Dit betekent dat u meer vergoed krijgt en minder betaalt! Het gevolg kan ook zijn dat u voor bepaalde kosten geen bijzondere bijstand hoeft aan te vragen, maar 'gewoon' een vergoeding krijgt via de Agis.

Bijdrage
De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen een aanvullende verzekering heeft en daarmee goede toegang tot zorg. Daarom heeft de gemeente besloten de kosten van de aanvullende verzekering AV Optimaal Basis, voor een deel voor haar rekening te nemen. Dit houdt overigens wel in, dat de gemeente voorzieningen, die opgenomen zijn in het collectieve pakket van de Agis, niet langer vanuit de bijzondere bijstand vergoedt.

Wat moet u doen?
Mensen, die graag willen deelnemen aan deze collectieve aanvullende ziektekostenverzekering kunnen bij de afdeling Sociale Zaken (SZ) een aanvraag indienen. Sociale Zaken is onderdeel van WisselWerk Gooi Zuid.
Een aanvraagformulier kunt u afhalen bij de receptie van de afdeling Sociale Zaken. Bij het aanvraagformulier wordt een aanmeldingsformulier van Agis Zorgverzekering en een retourenveloppe gedaan zodat het formulier per ommegaande teruggestuurd kan worden.

Mochten er vragen zijn over de aanvraag dan benadert een consulent van SZ de mensen zelf. SZ is gehuisvest in het pand Wissel Werk Gooi Zuid, Wilhelminastraat 1-19 in Hilversum.