Time : 11:01:41 AM
Date : Wednesday, June 22, 2005
Sender Name: promotie binnenvaart vlaanderen

Binnenvaart demonstreert toepassingen van "Rivier InformatieDiensten" De media worden uitgenodigd om een uitzonderlijke voorstelling bij te wonen van diverse "River Information Services" (RIS). De bijeenkomst gaat door op donderdag 23 juni bij Sidmar in Gent. Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, Kris Peeters, houdt de slottoespraak.

Door een combinatie van informatica en telecommunicatie komen deze diensten in de volgende jaren ter beschikking van binnenschippers, verladers, bevrachters, operatoren van containerterminals en de beheerders van de waterwegen. Tot de praktische toepassingen die gedemonstreerd worden, behoren: routeplanning, opvolgen van reis- en ladinggegevens, elektronische rapportering, sluisplanning, e.a.

De reeks RIS-demonstraties in Gent maakt deel uit van een serie gelijkaardige bijeenkomsten in andere Europese steden. Ze besluiten het driejarig Europees project dat bekend staat als COMPRIS (Consortium Management Platform River Information Services). Verscheidene Vlaamse experts hebben aan dit programma meegewerkt en zullen aanwezig zijn.

De demo-dag gaat door op de terreinen van Sidmar in de Gentse Kanaalzone. De eigenlijke demonstraties hebben plaats in de voormiddag. Na de lunch volgt een paneldiscussie. De toespraak van minister Kris Peeters wordt voorzien rond 16 u. Nadien wordt een receptie aangeboden waar kan worden nagepraat.

Afspraak op donderdag 23 juni vanaf 9 u.:
Sidmar, John Kennedylaan, 51, 9042 Gent

Journalisten die wensen aanwezig te zijn, wordt gevraagd een seintje te geven aan:

Promotie Binnenvaart Vlaanderen
Tel.: 011 23 06 06
E-mail: pbv@binnenvaart.be
Contact voor deze demonstrator : Annick Javor
E-mail: annickjavor@binnenvaart.be
gsm : 0477 58 82 00 (t/m 22/6/05)