Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ALL3MEDIA koopt Mersey TV aan

Diemen-Zuid, 22 juni 2005 ­ De Britse aandeelhouder van IdtV, ALL3MEDIA heeft de grootste onafhankelijke dramaproducent van Groot-Brittannië, Mersey TV overgenomen.

De Mersey Television Company Groep uit Liverpool is een gerenommeerde producent van kwalitatief hoogstaande televisieproducties. Het produceert twee van de meest bekende en meerdere malen bekroonde dramaseries voor jongeren in de UK: Hollyoaks (Channel 4) en Grange Hill (BBC). Daarnaast produceerde Mersey TV 21 jaar lang de baanbrekende soap Brookside. Mersey TV staat erom bekend een kweekvijver te zijn van jong en nieuw talent en loopt voorop als het gaat om technische innovatie.

In september 2003 werd ALL3MEDIA voor 100% aandeelhouder van IdtV. ALL3MEDIA is in augustus 2003 opgericht door Steve Morrison, Jules Burns, David Liddiment en John Pfeil. Het bedrijf heeft in korte tijd tien vooraanstaande televisie ­en filmproductie maatschappijen overgenomen en heeft zijn eigen distributietak: ALL3MEDIA International.

Andere productiebedrijven binnen het ALL3MEDIA network zijn, naast IdtV, North One Television, Cactus TV, Lion TV, Assembly TV, Bentley, South Pacific Pictures en Company Pictures met vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Oceanië.

IdtV, opgericht in 1977, is als tweede grote onafhankelijke productiemaatschappij van Nederland, toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (geïntegreerde) concepten, op het gebied van televisie, internet-tv, film, evenementen en promotiecampagnes. De producties van IdtV getuigen van hoogstaande kwaliteit en creativiteit.


---