Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Contactpersoon

Datum
22 juni 2005
Ons kenmerk
DGTL 05.003839
Doorkiesnummer

-
Bijlage(n)
geen
Uw kenmerk

-
Onderwerp
Geluidsisolatie Schiphol fase 3

Geachte voorzitter,

In mijn brief van 4 mei 2005 (29750, nr. 10) over de geluidsisolatie Schiphol fase 3
(GIS-3), heb ik aangegeven te verwachten op korte termijn en in ieder geval voor de zomer een keuze te maken tussen mogelijke varianten voor de uitvoering van de derde fase van het isolatieprogramma (GIS-3).

Het gaat daarbij om drie uitvoeringsvarianten die zich als volgt laten samenvatten:
Handhaving van het huidige model, als gebruikt bij GIS 2, waarbij Rijkswaterstaat de uitvoering doet.
Een model waarbij de luchtvaartsector de uitvoerder is Een subsidiemodel waarbij de bewoner c.q. eigenaar zelf verantwoordelijk is voor de uitvoering van de isolatie van zijn woning.

In mijn brief van 4 mei heb ik aangegeven dat over de uitvoering van GIS-3 (ambtelijke) overleg gevoerd is met bewoners(organisaties), gemeenten, CROS en de ministeries van VROM en Defensie en dat ik nog overleg zou voeren met de luchtvaartsector. Dit laatste acht ik van belang in verband met een mogelijke andere verdeling van taken en (eind)verantwoordelijkheden voor de lange termijn bij de isolatieprogramma's, welke ook mede van invloed kan zijn voor de keuzes voor de kortere termijn.

Helaas heeft het geplande gesprek met de luchtvaartsector vandaag geen doorgang kunnen vinden in verband met de kameragenda. Ik streef er naar dit gesprek alsnog op korte termijn te laten plaatsvinden, zo mogelijk nog voor het zomerreces. Daarna zal ik u vervolgens zo spoedig mogelijk van mijn beslissing in kennis stellen en u informeren over de afweging die ik gemaakt heb over de uitvoering van het voorgestane isolatieprogramma GIS-3.

Ik vertrouw erop u met bovenstaande voldoende geïnformeerd te hebben.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

mw drs. M.H. Schultz van Haegen