Gemeente Den Haag

juni 2005
'Geef een dier een tweede kans' van start (21 juni) Op vrijdag 24 juni gaat 'Geef een dier een tweede kans' van start. De actie is bedoeld om meer dieren (honden, katten, konijnen en knaagdieren) uit het asiel een goed en nieuw huis te geven. Het duurt tot dierendag, 4 oktober, en is georganiseerd door het Haags Dierencentrum, knaagdierenopvang 't Knagertje, dierenbescherming afdeling Den Haag en de gemeente Den Haag.

Startsein
Wethouders Smits (duurzaamheid) en Klijnsma (welzijn) geven het startsein. Dit vindt plaats op Stadsboerderij Herwijerhoeve in het Zuiderpark. Het programma is als volgt:
13.30 uur Muzikale opening door de Peanutbutter Sandwichband, de huisband van de VakantiePas
13.35 uur Leerlingen van 2 scholen doen klusjes en verdienen hun eerste postzegels voor de VakantiePas
13.50 uur Aanbieding van de eerste VakantiePassen door wethouder Klijnsma
14.00 uur Dierenquiz door wethouders Smits en Klijnsma 14.15 uur Presentatie van de actie 'Geef een dier een tweede kans'
14.30 uur Muzikale afsluiting door de Peanutbutter Sandwichband

Klussen voor dieren
De Stichting VakantiePas zet zich ieder jaar in voor een goed doel. Dit jaar is dat het dier uit het asiel. Door deze zomer klusjes te doen, kunnen kinderen ervoor zorgen dat dieren in asielen een superdierendag krijgen. De kinderen laten zich betalen in postzegels voor de VakantiePas. De kluskaartjes, voorzien van één of meerdere postzegels, kunnen ingeleverd worden op de Stadsboerderijen. Op 4 oktober oktober wordt het totaalbedrag dat kinderen bij elkaar hebben geklust, door Stichting VakantiePas en Kids for Animals aangeboden aan de asielen.

VakantiePas
De VakantiePas is een paspoort dat toegang geeft tot allerlei activiteiten in de zomervakantie, te bezoeken met een aantrekkelijke VakantiePas-korting of soms zelfs gratis. Zo kunnen kinderen gaan schuitje varen door de Haagse grachten, naar het openluchttheater in het Zuiderpark of een puzzeltocht maken in het Haagse Chinatown. Daarnaast kunnen ze griezelen in de Gevangenpoort, knutselen met het Haags Kinderatelier, zwemmen in de buitenlucht, een dagje naar Duinrell en nog veel meer. Voor elke activiteit krijgen ze een stempel in de VakantiePas. Met die stempels zijn meerdere prijzen te winnen.

Meer informatie is te vinden op www.denhaag.nl/dierenwelzijn.