Provincie Limburg

Limburgse cultuurlocaties makkelijker bereikbaar voor basisscholen Samenwerking Provincie en Limburgse vervoerders

Vanaf 1 september krijgen de basisscholen in Limburg de mogelijkheid om tegen een eenheidstarief met het openbaar vervoer meer dan vijftig cultuurlocaties in de provincie te bezoeken. De regeling is uniek en komt tegemoet aan een wens van het onderwijs om met leerlingen naar cultuurlocaties te gaan. Voor de Provincie is het een geweldige impuls om jongeren met het rijke culturele leven in Limburg te laten kennismaken. In dit project werkt de Provincie samen met de Limburgse vervoerders: Hermes, NS Reiziger, Limex en Stadsbus Maastricht.

De Provincie is een succesvol traject ingegaan met de vervoerder Hermes. Hermes is door de Provincie benaderd naar aanleiding van de regeling, die het Industrion met de NS voor de drie provinciale musea is overeengekomen. Hiermee kunnen Limburgse scholieren met begeleiders tegen een gereduceerde prijs met de trein naar het Industrion, het Limburgs Museum en Het Bonnefantenmuseum. Veel scholen maken daar dankbaar gebruik van. Het contact met Hermes heeft geresulteerd in een afspraak tussen NS Reizigers, Limex, Stadsbus Maastricht en Hermes over een regeling openbaar vervoer speciaal voor het primair onderwijs in Limburg. Klantenservice Hermes coördineert het vervoer van de scholieren naar de cultuur- of natuurlocaties.

Tariefopbouw:
Bus Trein Bus en Trein
Kind 1,50 1,50 2,50
Schoolbegeleider 1,50 5,00 6,00

Het tarief geldt voor elke leerling en zn begeleider, onafhankelijk van de afstand die afgelegd wordt in Limburg. Met de vijftig cultuurlocaties zijn inmiddels afspraken gemaakt. In de 1e week van het nieuwe schooljaar ontvangen alle Limburgse basisscholen een uitgebreide informatie over de regeling.

22-6-2005 12:42