Gemeente Zwolle

Kosten voor een weggesleept voertuig verhoogd

De tarieven voor het wegslepen van verkeerd geparkeerde auto´s en andere voertuigen worden verhoogd met 1,2%. Deze 1,2% is een inflatiecorrectie, een normale jaarlijkse prijsstijging. Dit betekent dat de eigenaren van de weggesleepte voertuigen het voertuig terugkrijgen voor ¤ 180,50 en niet meer voor ¤ 178,50. Dit bedrag geldt voor de eerste 24 uur. Mocht men het voertuig later ophalen, dan kost het ¤ 16,20 per dag extra.

In 2004 zijn 110 auto´s weggesleept. Dit gebeurde vooral voorafgaand aan de wekelijkse markten in de Binnenstad op vrijdag- en zaterdagochtend. Op de locaties waar de markten wordt gehouden, staat aangegeven dat men tijdens en voorafgaand aan marktdagen daar niet mag parkeren.

Informatie
De wegsleepverordening is voor heel Zwolle van toepassing. Dus ook auto´s, die voor uitritten staan of ten onrechte op betaalde of vergunninghouders parkeerplaatsen of op een andere wijze fout of onveilig geparkeerd staan, worden weggesleept. Via het telefoonnummer (038) 423 40 96 kan men informatie krijgen over de gang van zaken met betrekking tot de wegsleepregeling.


---