Ingezonden persbericht


Persbericht

Print Management Control uitgebreid met PMC FollowPrint

Persoonlijke toegangspas voor het autoriseren van printopdrachten

Brakel, 22 juni 2005 - Holland House, marktleider op het gebied van print- en output managementoplossingen, lanceert in de Benelux PMC Follow Print: een oplossing voor het printen van vertrouwelijke documenten ontwikkeld door AK-Industrieinformatik GmbH. Ondernemingen kunnen met deze beveiligde printoptie het aantal printers binnen de organisatie terugdringen. Een leidinggevende kan nu zijn vertrouwelijke documenten op een afdelingsprinter printen in plaats van op een lokale (desktop)printer. PMC Follow Print levert kostenbesparingen op door het printerlandschap binnen organisaties te consolideren.

Met PMC FollowPrint kunnen gebruikers hun printopdrachten persoonlijk afroepen op de printer, zonder dat een collega of bezoeker het geprinte document kan inzien of per ongeluk kan meenemen. De printopdracht wordt niet rechtstreeks naar de printer gestuurd, maar wordt eerst op de printserver geparkeerd. De gebruiker autoriseert de printopdracht met zijn persoonlijke toegangspas op de PMC FollowPrint kaartlezer, die aan de printer in het netwerk is toegevoegd. Via deze kaartlezer wordt een signaal aan de printserver gegeven die de printopdracht direct naar de desbetreffende printer stuurt en uitprint.

Geïntegreerde pasfunctie

Indien binnen een organisatie al passen zijn ingevoerd bijvoorbeeld voor toegang tot het kantoor of voor het betalen in de bedrijfskantine, kunnen deze tevens worden gebruikt voor het autoriseren van printopdrachten. Deze koppeling vergroot de acceptatie van de kaart door de medewerkers en vermindert de kans op verlies. Naar wens kunnen de autorisatiegegevens worden geïntegreerd met een bestaande active directory omgeving.

Optionele uitbreiding

PMC FollowPrint is een optionele uitbreiding op Print Management Control, de Client-Server applicatie die complexe correlaties en print/output processen in grote Windows-omgevingen overzichtelijk maakt. Als PMC FollowPrint over meerdere locaties wordt gebruikt, dan wordt geadviseerd tevens encryptie van printopdrachten te gebruiken. Deze functionaliteit is reeds als basisfunctionaliteit in PMC beschikbaar.

"PMC FollowPrint is een eenvoudige oplossing die grote gaten in de beveiliging dicht", aldus Berend Hofman, Managing Director bij Holland House. "De toegang tot databanken en bestanden is binnen organisaties meestal goed beveiligd, maar dat heeft niet veel zin als vertrouwelijke informatie soms urenlang voor iedereen zichtbaar is op de afdelingsprinter. Met PMC FollowPrint wordt het document alleen dan op de printer geprint, als de desbetreffende werknemer naast het apparaat staat. PMC Follow Print geeft afdelingsprinters het 'privé-karakter' van lokale printers."

Holland House B.V., Postbus 3000, 5306 ZX Brakel, tel. : 0418-673000 Website: www.hollandhouse.com Over Holland House
Holland House is marktleider op het gebied van open print/outputmanagement systemen. De software wordt op de markt gebracht via een omvangrijk internationaal distributienetwerk. Het hoofdkantoor van Holland House is gevestigd in Brakel. Het voornaamste product van Holland House is UNISPOOL, een zeer flexibel print/outputmanagement systeem, bedoeld voor multi-platform netwerkomgevingen van organisaties, waar outputmanagement een kritieke factor voor de bedrijfsvoering is. UNISPOOL wordt gebruikt bij gerenommeerde, wereldwijd opererende organisaties, zoals Man Nutzfahrzeuge, Rowenta Werke, STMicroelectronics, Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden, Fraser Paper en L'Air Liquide.


---



Ingezonden persbericht