Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


22 juni 2005


Doetinchem - Automobilist rijdt door na aanrijding
Een 77-jarige fietsster uit Doetinchem werd dinsdag (21/6) omstreeks 12.10 uur ter hoogte van de ingang van het Slingeland ziekenhuis ingehaald door een blauwe auto met aanhanger. Zij werd geraakt door aanhangwagen en kwam hierdoor ten val. De bestuurder van de blauwe auto stopte en zei tegen de vrouw dat ze slingerde en reed vervolgens door. De vrouw werd geholpen door voorbijgangers die haar eerste hulp verleenden en naar het ziekenhuis brachten. Daar bleek dat haar elleboog uit de kom was. De politie is op zoek naar getuigen en/of de bestuurder van de blauwe auto met aanhanger. Zij kunnen bellen naar het politieteam Doetinchem via telefoonnummer 0900 8844.


Halle - Met auto tegen boom


Een 18-jarige automobilist uit Westendorp botste dinsdagavond (21/6) met zijn auto tegen een boom. De Westendorper reed omstreeks 21.20 uur over de Westendorpseweg vanaf Zelhem. In een bocht naar rechts kwam uit tegenovergestelde richting een auto aanrijden. Omdat de weg erg smal is stuurde de 18-jarige naar rechts en kwam in de berm terecht. Tijdens het corrigeren ging de auto naar links en botste hij tegen enkele weidepalen en kwam hij vervolgens tot stilstand tegen een boom. De bestuurder bleef ongedeerd.


Aalten - Agent in moeilijkheden bij aanhouding


Een politieman moest dinsdagmiddag (21/6) bij de aanhouding van een 19 jarige Winterswijker pepperspray gebruiken. De politieman wilde de jongeman controleren vanwege zijn rijgedrag. De Winterswijker reed nl. op zijn brommer op de Hamelandroute op de rijbaan en in plaats van het fietspad. Bij een kruising kwam hij op de rijbaan van tegemoet komend verkeer terecht. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat en hij gaf een valse naam op. Bij fouillering verzette de jongeman zich hevig en er ontstond een gevecht. Hierbij moest de agent pepperspray gebruiken. De jongeman vluchtte te voet richting Aalten en kon uiteindelijk door assisterende agenten worden aangehouden. Hij werd in ingesloten. De bril en het uniform overhemd van de politieman werd tijdens het verzet geheel vernield.


's-Heerenberg - Bier op straat

Agenten troffen dinsdagavond 921/6) omstreeks 23.45 uur op de Bongerd drie mannen en vrouw aan. Zij dronken bier op de openbare parkeerplaats.
De politie nam de flesjes bier in en goot ze leeg.
Eén van de mannen, een 51 jarige inwoner uit 's-Heerenberg, de agenten te beledigen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij zich niet kon legitimeren. De man kreeg hiervoor een boete. Verder zal de politie proces verbaal opmaken terzake belediging.


Doetinchem - Fietsster raakt gewond


Een 65 jarige fietsster uit Doetinchem raakte dinsdag omstreeks 11.50 uur gewond na een aanrijding. Een 21 jarige automobiliste uit Wehl was de Hofstraat opgereden. Zij verleende hierbij geen voorrang aan de Doetinchemse. De vrouw had een enkelfractuur en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Didam - Gevallen door telefoneren op de fiets


Een 62-jarige fietsster uit Didam is dinsdagmiddag (21/6) rond 13.30 uur op de Ambachtstraat gevallen. Haar mobieltje ging en de vrouw wilde deze al fietsend beantwoorden. Hierdoor viel ze en liep verwondingen op in haar gezicht. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Winterswijk - Motorrijder raakt gewond


Een 30-jarige motorrijder uit Aalten raakte dinsdag (21/6) omstreeks 17.15 uur gewond. De Aaltenaar had op de Wooldseweg een auto ingehaald en stuurde hierna vermoedelijk iets te ver naar rechts. Hij raakte een boom en kwam uiteindelijk ten val midden op de rijbaan. Gelukkig waren er op dat moment geen tegenliggers. De motorrijder werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek dat zijn sleutelbeen gebroken was.


Vorden - Auto in brand


De auto van een 41-jarige Vordense brandde dinsdagmorgen (21/6) geheel uit. De vrouw reed over de Wildenborchseweg toen er plotseling rook onder de motorkap vandaan kwam. Zij parkeerde de auto op een terrein aan de Wildenborchseweg en kon nog op tijd met haar 2-jarig oppaskindje uitstappen. De auto brandde geheel uit. Er raakte niemand gewond.


Lichtenvoorde - Openbare dronkenschap


Agenten hebben dinsdagavond een 38 jarige Aaltenaar aangehouden. De man veroorzaakte op de Markt overlast en bleek zo onder invloed van alcohol dat hij niet meer op zijn benen kon staan. Bij de aanhouding kon hij zich niet legitimeren. Hij werd overgebracht naar het politie en ingesloten. De man is inmiddels op vrije voeten gesteld met twee bekeuringen op zak, te weten voor openbare dronkenschap en zich niet kunnen legitimeren.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --