TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 22-06-2005

Tros bezuinigt om klaar te zijn voor toekomst

Als gevolg van politieke ontwikkelingen en bezuinigingen uit Den Haag ziet de TROS zich genoodzaakt bezuinigingsmaatregelen te nemen.

Met behulp van een extern adviesbureau, PricewaterhouseCoopers Advisory, is in de afgelopen maanden in kaart gebracht op welke wijze de TROS efficiënter kan werken. De conclusie van dit onderzoek is dat dit onvermijdelijk gevolgen zal hebben voor het aantal arbeidsplaatsen binnen de TROS, waar nu ruim 200 medewerkers werken. De directie is voornemens 45 fte's te schrappen. Waar mogelijk zal dit via natuurlijk verloop plaatsvinden, maar gedwongen ontslagen zijn onvermijdelijk. Daarnaast zullen er belangrijke besparingen op het gebied van inkoop worden gerealiseerd. Op dit moment is de TROS in overleg met vakorganisaties en de OR over de voorgenomen maatregelen en gevolgen voor het personeel.

TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd (tevens voorzitter van de directie): "Het is noodzakelijk adequaat te reageren op veranderingen binnen het Publieke Bestel. Meer dan ooit is het van belang het heft in eigen handen te nemen. Dit vereist een daadkrachtig en zo efficiënt mogelijk omroepbedrijf. De TROS wil nu en in de toekomst een stevige rol blijven vervullen in het Nederlandse medialandschap."




TROS