Basisschool Veendam wint derde prijs ThinkQuest Junior 2005

22.06.2005 / 14:03 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kennisnet

PERSBERICHT

22 juni 2005

Basisschool uit Veendam derde prijswinnaar ThinkQuest Junior 2005

Met de website Onze Ingrediënten heeft het team van basisschool .t Haimstee uit Veendam de derde prijs gewonnen in de WEBstrijd ThinkQuest Junior 2005. Tijdens de finale op 22 juni in het Efteling Theater namen de winnaars de prijs, een uitstapje in Nederland en een cheque ter waarde van 100 euro, in ontvangst uit handen van Martine Kruider van Schooltv-weekjournaal.

Winnende team en website
Het winnende team heeft een aantrekkelijke en informatieve website met veel eigen tekeningen gemaakt over de ingrediënten van ons lichaam. Blikvanger is het filmpje over de spijsvertering. Kilian Hensens en Arjen Boosman hebben de website gemaakt onder begeleiding van Peter en Kay Hensens en Dieuwke Boosman.

Jury
De jury heeft dit jaar vooral creatieve en interactieve sites beloond met een opvallend onderwerp. De jury hecht ook veel waarde aan sites die duidelijk door de kinderen zelf zijn gemaakt en ook voor andere kinderen goed bruikbaar zijn. Er is gezocht naar sites met teksten, filmpjes, liedjes en tekeningen die kinderen zelf hebben gemaakt. Naast de hoofdprijs heeft de vakjury ook een eerste prijs, tweede prijs, derde prijs, coachprijs, aanmoedigingsprijzen en speciale prijzen voor interactie, navigatie, informatie, speciale school, vormgeving en ICT-gebruik uitgereikt.

Mobieltjes: winnaar Kinderjuryprijs!
Elk jaar organiseert stichting De Kinderconsument de kinderjury. Naast de volwassenenjury beoordelen ook kinderen de ingezonden websites. Met hun eigen criteria en hun eigen prijswinnaar. Dit jaar is de basisschool Sint Jozeph uit Schermerhorn gevraagd de kinderjury te leveren. Zij hebben de website .Mobieltjes. van de basisschool Aloysius uit Maasland uitgeroepen tot winnaar. .Een vrolijke website met veel informatie over een onderwerp waar kinderen veel mee bezig zijn., aldus de kinderjury.

Finale
De finale van ThinkQuest Junior 2005 vond plaats op woensdag 22 juni in het Efteling Theater in Kaatsheuvel. Alle websites van de finalisten zijn deze dag aan bod gekomen en de prijswinnaars zijn bekend gemaakt. De prijsuitreiking en de sprookjesshow waren de hoogtepunten van de dag. De presentatie van deze dag was in handen van Martine Kruider van Schooltv-weekjournaal.

Over ThinkQuest
ThinkQuest van Kennisnet is dé onderwijs WEBstrijd! Ieder schooljaar daagt ThinkQuest scholieren, studenten en docenten in het basis, voortgezet, en beroepsonderwijs uit om mee te doen aan een van de ThinkQuest WEBstrijden. Dit zijn: ThinkQuest Junior voor de basisschool, ThinkQuest Scholier voor het voortgezet onderwijs en ThinkQuest Docent & Student voor docenten en leraren in opleiding. Met ThinkQuest worden educatieve en vaak originele websites voor het onderwijs gebouwd. ThinkQuest is een educatief avontuur waarmee Kennisnet het gebruik van ICT in het onderwijs op een leuke en leerzame manier wil stimuleren.

Over Kennisnet
Kennisnet is de internetorganisatie voor en door het onderwijs. Kennisnet stimuleert het gebruik van ICT in het onderwijs voor educatieve doeleinden. Op www.kennisnet.nl wordt onderwijs gerelateerde content en onderwijsinformatie aangeboden voor het basis, voortgezet en beroepsonderwijs. Leraren vinden op kennisnet.nl direct bruikbaar lesmateriaal. Voor leerlingen is Kennisnet een steun in de rug bij het maken van schoolwerk. Ouders vinden ondersteuning in opvoedingsvraagstukken. ICT-coördinatoren en schoolleiders krijgen praktische tools en beleidsinstrumenten aangereikt om de ICT infrastructuur op school vorm te geven. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor.

Alle ingezonden websites en informatie over de finale en de finaleteams vindt u op de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl


---