Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

22-06-2005
Openbare besluitenlijst college van B&W

Besluitenlijst vergadering B en W Datum: 14 juni 2005

NR. AFD. ONDERWERP BESLUIT B EN W

0. ALGEMEEN BESTUUR

0-2 INW Slip van hoofd afd. Inwonerszaken d.d. 6-6-2005, inzake personele situatie van afd. Inwonerszaken (i.c. vacature sociaal rechercheur).
Conform advies.


1. M.i.v. 1-7-2005 dhr. A. Poot voor 14 uur per week aanstellen en belasten met "kleine" werkzaamheden sociale recherche (zoals in rapport genoemd onder 3.1.a, 3.2, 3,3 en 3.4 en overigens met inachtneming van rechtspositionele aspecten zoals vermeld in rapport;
2. m.i.v. 1-9-2005 voor max. .12.000,-- op jaarbasis bij gem. Purmerend inhuren voor "grote" zaken sociale recherche (3.1.b.) Aandacht voor tekst contract;

3. uit vrijkomende middelen in 2005 bedrag van .1.500,-- beschikbaar stellen voor aanvullende scholing van dhr. A. Poot;
4. uit vrijkomende middelen structureel een bedrag van .20.000,- beschikbaar stellen voor personele uitbreiding sectie Burgerzaken, incl. openstelling vrijdagmiddag.
0-9 Secr. Slip van de gemeentesecretaris inzake conceptprogramma van eisen huisvesting Brandweer. Conform advies. Instemmen met conceptprogramma van eisen huisvesting Brandweer en dit voorleggen aan de commissie Algemene Zaken van 5 juli a.s.
0-10 POI Slip van de afd. POI d.d. 9-6-2005 inzake voorziening in vacature hoofd afdeling Financiën, sector Inwonerszaken/Middelen. Conform advies. Ter voorziening in de vacature van hoofd afdeling Financiën , sector Inwonerszaken/Middelen, te benoemen dhr. N.R. Klaassen, onder toepassing van de arbeidsvoorwaarden als vermeld in de toelichting.
0-11 B&W Persbericht berichtgeving over zaken van ruimtelijke ordening en sport door portefeuillehouders. Ingestemd wordt met het concept persbericht. Uitspraken over verschillende beleidsterreinen behoren primair tot de taak van de betreffende portefeuillehouders. Bij overlappende zaken vindt eerst onderlinge afstemming plaats in het college.
0-12 B&W Reactie op artikel van fractie RdZ in Nivo van 8 juni jl. "Talenten uit de gemeente niet goed genoeg". College zendt een brief aan de fractie van de RdZ. De brief wordt als ingezonden mededeling geplaatst. Nog overleg over redactie brief.


1. OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID


1-0 IBZ Slip van sectie Bestuursondersteuning d.d. 8-6-2005, inzake wijziging APV. Conform advies. De raad voorstellen de Algemene Plaatselijke Verordening te wijzigen, conform bijgevoegd conceptraadsvoorstel en -besluit.

1-2 IBZ Slip van sectie Bestuursondersteuning d.d. 3-6-2005, inzake terras tijdens fietsvierdaagse Edam. Conform advies.
- Gelet op de adviezen van politie en brandweer, de gevraagde terrasvergunning verstrekken.

- Instemmen met bijgaande conceptterrasvergunning.


2. VERKEER, VERVOER EN WATERSTAAT


2-1 VROM Slip van sector Grondgebied ivm brief van DHV en Grontmij Parkconsult d.d. 19 en 29-4-2005 inzake offertes parkeeronderzoek inzake parkeergarage Korsnäs. Conform advies.
Gezamenlijk met Bouwfonds Ontwikkeling BV het adviesbureau DHV Ruimte en Mobiliteit BV opdracht verlenen voor een parkeer- en verkeersonderzoek voor een bedrag van .32.250,-excl. BTW, zoals aangegeven in de offerte van april 2005 met registratienummer MV-SE20050505 versie 1, waarbij de gemeente 50% van de kosten zijnde .16.125,-- excl. BTW betaalt. Raadsvoorstel dekking uit post onvoorzien.

2-2 VROM Slip van sector Grondgebied d.d. 1-6-2005 inzake reconstructie Christiaan van Abcoudestraat. Het college kiest voor versie 3, waarbij een rotonde met vrijliggend fietspad wordt aangelegd op de kruising Chr. van Abcoudestraat en Gouwzee. Nog nadere informatie t.a.v. het verminderde aantal parkeerplaatsen. Het gekozen schetsontwerp samen met de andere twee ontwerpen voorleggen aan de commissie Economische Zaken/Verkeer en vervoer/Openbare Werken.

4. ONDERWIJS

4-1 IWZ Slip van sectie Beleid d.d. 1-6-2005 inzake huisvesting basisonderwijs in de Dijkwijk en bezwaarschrift S.K.O.V. tegen weigering uitbreiding 't Kofschip. Conform advies. De gemeenteraad voorstellen om:

1. De elf nieuw te bouwen lokalen voor het basisonderwijs als volgt aan de daarvoor in aanmerking komende denominaties toedelen:

Stichting Katholiek Onderwijs Volendam tbv 't Kofschip: 8 lokalen; Stichting Confessioneel Primair Onderwijs regio Waterland tbv de Trimaran: 2 lokalen;
Stichting Primair Openbaar Onderwijs regio Waterland & Oostzaan tbv De Piramide: 1 lokaal;


2. Aan de genoemde Stichtingen voor de bouw en inrichting van die lokalen, in de vorm van dependances of uitbreiding van bestaande scholen, de volgende kredieten verstrekken:

Stichting Katholiek Onderwijs Volendam: .1.539.673,73; Stichting Confessioneel Primair Onderwijs Reg. Waterland & Oostzaan: .429.700,90;
Stichting Primair Openbaar Onderwijs Reg. Waterland & Oostzaan: .265.611,90;


3. De kapitaallasten van deze investeringen aangevuld met jaarlijkse rente over de grondkosten (over .385.200,--) ten laste brengen van het "onderwijshuisvestings-investeringsfonds";

4. De gemeentebegroting aanpassen;

5. Het hiervoor bedoelde bezwaarschrift gegrond verklaren;
6. De proceskosten niet aan het schoolbestuur vergoeden.

Het college merkt hierbij op, dat het een sterke voorkeur had, dat schoolbesturen elkaar zouden vinden.


5. CULTUUR EN RECREATIE

5-3 BenW Gesprek met KBK, HSB, S.G.M. vastgoed en de voorzitter van RKAV en FC Volendam met college. Onderwerp van gesprek is door ontwikkelaars ingebrachte noodzaak om te beschikken over een kunstgrasveld ten noorden van sporthal De Opperdam ter realisering van de plannen rondom het stadion van de FC Volendam. Het college beraadt zich hierover nog en vraagt nog een aanvullend onderzoek te doen naar een alternatief op het terrein van de RKAV.


6. SOCIALE VOORZIENINGEN EN
MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING

6-1 INW Slip van sectie Beleid d.d. 8-6-2005 inzake Startnotitie WMO. Conform advies.
Akkoord gaan met het voorgestelde in de startnotitie WMO.

8. RUIMTELIJKE ORDENING EN
VOLKSHUISVESTING

8-1 VROM Slip van sector Grondgebied d.d. 17-5-2005 inzake verzoek starten indoorspeeltuin Julianaweg 143. In principe welwillend staan tot het verlenen van medewerking aan het voeren van een vrijstellingsprocedure conform art. 19 lid 3 WRO o.v.b. dat parkeerproblematiek vooraf wordt opgelost. Verzoekers conform berichten. Daarbij aangeven dat gemeente niet bijdraagt in de kosten van de voorziening.
8-3 VROM Slip van sector Grondgebied d.d. 5-3-2005 inzake verzoek tot koop in recognitie zijnde grond achter woning tbv tuinhuis (Stellingmolen 12) Conform advies.
Het verzoek gemotiveerd afwijzen wegens bovenstaande redenen. Huidige recognitie handhaven.
8-4 VROM Slip van sector Grondgebied d.d. 28-4-2005 inzake verzoek tot koop gemeentegrond achter Pellersplein 7. Conform advies. De verzoekers een grondaanbieding doen van de gevraagde grond, zijnde ± 6 m2, tegen de verkoopprijs van ..134,-- per m² (excl. BTW), conform de bijgevoede verkooptekeningen, onder de voorwaarden vermeld in de toelichting.
8-5 VROM Slip van sector Grondgebied d.d. 6-6-2005 inzake recht van opstal Supportersvereniging FC Volendam t.b.v. Sportlaan 10. Conform advies. Met het gestelde in de opstalovereenkomst tbv de supportershome van FC Volendam instemmen.

9. FINANCIERING EN ALGEMENE
DEKKINGSMIDDELEN

9-2 FIN Slip van afd. Financiën ivm brief van bestuur Volendammer R.K. St. Bejaardenzorg d.d. oktober 2004 inzake jaarlijkse bijdrage. Activiteitensubsidie ad. .6.716,-- verstrekken voor de jaren 2004 en 2005. Brief zenden waarin gevraagd wordt welke activiteiten worden verricht in 2005. Mededelen dat een bijdrage in 2006 wordt afgewogen in het WMO-budget.
9-7 FIN Slip van afd. Financiën d.d. 9-6-2005, inzake standplaats kermis Rolbalspel. Conform advies. De heer Brunselaar te Heerlen een onderhands contract verlenen voor een standplaats op het kermisterrein Volendam 2 tegen een pachtsom van .700,--.