Ministerie van Justitie

Nieuw kwartaalbericht Jeugd terecht
22 juni 2005
Ouders in beeld bij Jeugd terecht

Ouders kunnen een belangrijke rol vervullen bij het voorkomen van jeugdcriminaliteit. Daarom richt Jeugd terecht zich op opvoedingsondersteuning voor ouders.

Ook de meeste ketenpartners zien het belang van de inzet van ouders en hebben verschillende initiatieven genomen richting deze groep.

In dit nieuwe kwartaalbericht van Jeugd terecht:

· Ouders en overheid partners in strijd tegen jeugdcriminaliteit: Een trajectbegeleider en gezinswerker vertellen over de pilots Ouderworkshop en Oudertraining in Den Haag en Dordrecht. Hoe ervaren zij het werken met de ouders en wat zijn de reacties?

· Functional Family Therapy:In de zaak Linda vertellen een therapeut, moeder en dochter over deze voor Nederland nieuwe therapie. In de VS is FFT al succesvol.

· Stop-reactie betrekt ouders en kinderen. De kracht van de Stop-reactie ligt in het vroegtijdig signaleren en ondersteunen van de ouders, aldus Toos Binneveld van het Halt-bureau in s Hertogenbosch.

· Adrie Lievense van de regiopolitie Limburg-Noord over de Criminaliteitsbeeld Analyse Jeugd.

· Nieuwsflitsen: Herkomst jeugdige verdachten Diversiteit in vaderschap; over Chinese, Creools-Surinaamse en Marokkaanse vaders Installatie erkenningscommissie Experiment herstelopvoeding

· De Doorlooptijden: opnieuw verbetering in de eerste maanden van 2005.

Meer informatie over Jeugd terecht vindt u
op www.justitie.nl/jeugdterecht

Jeugd terecht is een onderdeel van het Veiligheidsprogramma. Via dit kwartaalbericht blijft u op de hoogte van de voortgang van dit programma.