Ingezonden persbericht


Persbericht

SNS Fundcoach introduceert 'Amazon'-model op beleggingssite

Capelle a/d IJssel, 22 juni 2005 - SNS Fundcoach, onderdeel van SNS Bank, introduceert op haar beleggingssite het 'Amazon'-model. De belegger die een beleggingsfonds selecteert, kan meteen zien in welke vijf andere fondsen het meest is belegd door andere beleggers, in combinatie met dit specifieke fonds. Het is voor het eerst dat het 'Amazon'-model wordt toegepast op online beleggen in Nederland.

Via de internetsite van SNS Fundcoach kan worden belegd in een groot aantal nationale en internationale beleggingsfondsen. Het is bekend dat door een goede spreiding van beleggingen doorgaans het beste resultaat wordt bereikt. Door het invoeren van het 'Amazon'-model op de beleggingssite worden meer fondsen getoond aan de belegger, waardoor ze zelf kunnen besluiten om meer spreiding aan te brengen en hierdoor minder risico te lopen. Doordat meerdere fondsen worden getoond waarmee een beleggingscombinatie kan worden gemaakt, wordt de belegger zich meer bewust van de mogelijkheden van gespreid beleggen en de voordelen die dit kan bieden.

De vijf fondsen die in de kantlijn verschijnen, worden automatisch gegenereerd. Indien klanten van SNS Fundcoach het geraadpleegde fonds in portefeuille hebben, verschijnen één tot maximaal vijf fondsen die deze klanten óók in hun portefeuille hebben bij SNS Fundcoach. De getoonde fondsen zijn in aflopende volgorde gerangschikt naar het aantal klanten dat in het betreffende fonds belegt.

Volgens Jeroen Vetter, directeur van SNS Fundcoach, betekent de invoering van het 'Amazon'-model een enorme stap vooruit in de service richting zelfstandige particuliere beleggers. "Zelfstandige beleggers hebben behoefte aan meer houvast bij hun beleggingskeuzes. Op deze manier willen we bewustwording creëren bij de belegger om beleggingen meer te spreiden en de klant laten zien op welke wijze combinaties gemaakt kunnen worden op basis van wat andere klanten hebben aangekocht", aldus Vetter.

Over SNS Fundcoach
SNS Fundcoach is onderdeel van SNS Bank en gespecialiseerd in beleggingsfondsen. Beleggers kunnen via SNS Fundcoach online beleggen in topfondsen van onder andere Credit Suisse, DWS, East Capital, Fidelity, Merrill Lynch en Robeco. Beleggers kunnen zelf fondsen selecteren, vergelijken en kopen via één rekening.

Noot voor redactie,