Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BWise lanceert BWise Academy

's-Hertogenbosch, 21 juni 2005 - Per 1 juni 2005 is de BWise Academy gelanceerd, het BWise kenniscentrum rond Corporate Governance en Compliance Management, onder leiding van de heer Bart van Rossem.

De BWise Academy heeft als primaire doelstelling zich te ontwikkelen tot het kenniscentrum op het gebied van Corporate Governance en Compliance Management. Hiermee wordt de propositie van BWise als marktleider op het gebied van Compliance en Enterprise Risk Management oplossingen versterkt en verdere internationale groei mogelijk gemaakt.

"BWise heeft op het gebied van Corporate Governance jarenlange ervaring met projecten en implementaties die het management van organisaties in staat stelt "in controle" te zijn. De productkennis die uit deze projecten en implementaties - veelal in samenwerking met de Big 4 auditors en consulting partners - is verkregen, willen wij bundelen en aanbieden aan ondernemingen die nu of in de toekomst moeten voldoen aan wet- en regelgeving en daar op een efficiënte manier mee om willen gaan", aldus Luc Brandts, Chief Technology Officer en mede-oprichter van BWise.

Op korte termijn zullen er onder de vlag van BWise Academy diverse trainingen, opleidingen en workshops verzorgd gaan worden in het kader van het voldoen aan wet- en regelgeving zoals Sarbanes Oxley, Tabaksblat, COSO, SAS70 met behulp van de door BWise aangeboden software. Tevens zal de BWise Academy certificering gaan aanbieden voor consultants. Hiervoor zal de bestaande samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland verder worden uitgebouwd.

De heer ir G.B van Rossem (44) is per 1 mei 2005 in dienst getreden van BWise als General Manager van de BWise Academy. Bart van Rossem heeft leidinggevende functies vervuld bij Brunel, Ordina en KPMG Consulting en directie functies vervuld bij Athlon Carlease, Interlace en voorgaand bij een dochter van Unit4 Agresso.

Over BWise
BWise is een innovatief Nederlands softwarebedrijf dat oplossingen levert op het gebied van Compliance en Enterprise Risk Management, gebaseerd op een sterk fundament van business procesmanagement. De geïntegreerde oplossingen helpen klanten Corporate Governance, Enterprise Risk en Performance Management gestructureerd aan te pakken. Processen worden snel en efficiënt gedocumenteerd, risico's gesignaleerd en gezamenlijk met bijbehorende beheersmaatregelen gecommuniceerd via het web. Deze oplossingen dragen bij aan het effectief voldoen aan wet- en regelgeving zoals de Sarbanes Oxley Act en de Code Tabaksblat. Meer dan 1200 bedrijven en overheidsinstanties in binnen- en buitenland gebruiken de BWise oplossing, waaronder TNT, VNU, Crucell en Connexxion. Meer informatie is te vinden op www.bwise.nl

Meer informatie voor de redactie:
BWise
Robin Pereboom, Marketing Director
telefoon +31 (0)73 646 4915
email: robin.pereboom@bwise.nl