FNV KIEM

FNV heeft alle vertrouwen in reparatie prepensioen De commotie die is ontstaan rondom de reparatie van het prepensioen lijkt een storm in een glas water.

Die indruk heeft FNV-voorzitter Agnes Jongerius tenminste. De Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen (VB) zei maandag dat de afspraken waarin prepensioenregelingen worden overgeheveld naar het oudedagspensioen ongeldig dreigen te worden, omdat de Belastingdienst belemmeringen opwerpt. Dit zou betekenen dat onlangs afgesloten CAO-akkoorden over pensioenen zouden moeten worden opengebroken. Aanstaande vrijdag komt dit onderwerp in de ministerraad aan de orde.

De bezwaren van de fiscus gaan onder meer over de manier waarop werknemers gebruik kunnen maken van fiscale ruimte die in het verleden niet volledig is gebruikt. Ook over de behandeling van de AOW-grondslag zijn er interpretatieverschillen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt, zegt Jongerius. Afspraak is afspraak. We hebben op basis van het Najaarsakkoord al voor drie miljoen werknemers CAO-afspraken gemaakt. Die verdwijnen heus niet in de prullenbak.

---