Gemeente Schiedam


Feestelijke opening sportvelden in Groenoord en Spaland

Op woensdag 22 juni neemt de jeugd in Groenoord en Spaland kunstgrasvelden in gebruik. In Groenoord starten de festiviteiten vanaf 16.00 uur aan de Willem Pijperstraat. Om 19.00 uur begint het programma in het speelgebied tussen De Akkers en De Vlinderhoven in Spaland.

De nieuwe velden voorzien in de behoefte aan goede sportplekken voor de jeugd in Schiedam-Noord. Er is hard gewerkt om de twee velden nog voor de zomervakantie gereed te hebben.

In Groenoord-Zuid past de aanleg van een kunstgrasveld tussen de Willem Pijperstraat en de Johan Wagenaarstraat prima in de wijkaanpak van dit deel van Groenoord. Bij het beheer van het veld en de activiteiten voor jongeren en kinderen is de buurt nauw betrokken. Rapband Triple Seven met Moreno McLean ("Silly Mo") is bij de opening van de partij. Na de aftrap om 15.45 uur door wethouder Henk Jan Habermehl start een voetbaltoernooi, waaraan 8 teams uit de wijk deelnemen. Ook de politie heeft een team samengesteld.

Het speelveld in Spaland komt goed van pas omdat hier erg veel jeugd buiten speelt, maar alleen over een nogal afgetrapt veldje kon beschikken.

Om 19.00 uur starten de activiteiten in Spaland. Ook hier een voetbaltoernooi met 8 teams en ook hier doet een team van de politie mee.