Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

beregeningsverbod uit

printversie

Waterschap Brabantse Delta breidt beregeningsverbod uit

Waterschap Brabantse Delta heeft het verbod om water te onttrekken voor onder andere het beregenen van het land uitgebreid. Het verbod is nu ook ingesteld voor het gebied dat voor de wateraanvoer en -afvoer gebruikmaakt van de Hultense Leij. Het betreft het gebied ten zuiden van het Wilhelminakanaal en ten westen van Tilburg.

Tot deze maatregel is besloten omdat door de aanhoudende droogte en de huidige weersverwachting de waterstand in deze waterlopen gedaald is of verder dreigt af te nemen.
Het verbod betekent dat in dit gebied geen water meer uit sloten en andere waterlopen gepompt mag worden, bijvoorbeeld om het land te besproeien.

Gisteren stelde het waterschap al zo'n verbod in voor verschillende gebieden in westelijk Noord-Brabant.
Het betreft de Omleiding Bakkersberg en de Molenbeek bij Roosendaal, de Ligne ten westen van Halsteren en de Woensdrechtse en Ossendrechtse Kil. Het verbod om water te onttrekken blijft hier voorlopig van kracht.

In de rest van het werkgebied van het waterschap is de situatie (nog) niet zodanig dat de beregening daar ook beëindigd moet worden. Het is nog niet bekend hoe lang het beregeningsverbod van kracht blijft.
---