Politie Drenthe

Veroorzakers lawaaioverlast niet meer gewaarschuwd

Hoogeveen 22-06-2005 - De politie in het district Zuid-West Drenthe gaat vanaf 1 juli strenger optreden tegen veroorzakers van lawaaioverlast. Als de politie constateert dat er sprake is van overlast krijgt de veroorzaker direct een boete van 75,-.

Lawaaioverlast in de woonomgeving is elk jaar weer voor veel mensen een bron van ergernis. Vooral s zomers komen er met name s avonds en s nachts geregeld klachten binnen bij de politie. Door het mooie weer zorgt het geluid van tuinfeestjes, via vaak wagenwijd openstaande ramen en ook door overvloedig alcoholgebruik niet zelden voor een behoorlijke aantasting van het woongenot van anderen.

Waarschuwen helpt niet altijd
Tot nu toe waarschuwde de politie eerst veroorzakers van geluidshinder. Bij herhaling meestal gevolgd door een proces-verbaal. Daarbij werd soms de geluidsapparatuur in beslag genomen. Niet zelden hielp een waarschuwing niet en begon na korte tijd de overlast opnieuw. Omdat de politie zelf de overlast moet vaststellen, en veroorzakers na een waarschuwing wel wat voorzichtiger werden, was het vaak moeilijk daarna nog eens te kunnen bekeuren.

75,- boete
Inwoners van het politiedistrict Zuid-West Drenthe (Hoogeveen, Meppel, Westerveld, Midden-Drenthe en De Wolden) die zorgen voor geluidshinder worden vanaf 1 juli, als de politie overlast constateert, niet meer gewaarschuwd. Ze krijgen direct een transactievoorstel van 75,.-. Mocht dit niet helpen dan volgt opnieuw proces-verbaal met eventueel de inbeslagname van apparatuur waarmee de overlast wordt veroorzaakt.

Dirk Neef verzorgt voor Politie Drenthe de voorlichting m.b.t. dit bericht. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.