Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 22 juni

Alkmaar 22-06-2005 - 15.30 uur

Motorrijders raken rijbewijs kwijt.

Enkhuizen/Hoogkarspel, dinsdag 21 juni 2005.

Dat motoren hoge snelheden kunnen bereiken is algemeen bekend. Maar soms weten de bestuurders van voertuigen snelheden te bereiken en toeren uit te halen die alleen thuis horen op circuits. Dinsdagavond werd een surveillerende agent geconfronteerd met dit soort rijgedrag. Op de Drechterlandseweg in Enkhuizen zag hij een 25-jarige motorrijder uit Hoogwoud wegrijden op zijn achterwiel (een zogenaamde wheely). Even verderop werd zijn snelheid geklokt op 142 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 80 km/u.

Een 26-jarige vrouw uit Zwaag maakte het qua snelheid nog bonter. Zij reed op diezelfde weg met een snelheid van 161 km/u op een weggedeelte waar maximumsnelheid geldt van 80 km/u. Beide bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. Het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u betekent automatisch dat het rijbewijs wordt ingevorderd.

Veel bekeuring tijdens snelheidscontrole

Den Helder, dinsdag 21 juni 2005.

Dinsdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Middenweg waarbij een kleine 20% van de gecontroleerde voertuigen te snel reed. In totaal passeerden 640 bestuurders het meetpunt dat stond opgesteld op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Er reden 120 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Man beroofd van geld

Alkmaar, dinsdag 21 juni 2005.

Dinsdagmiddag tussen 13.30 en 14.00 uur werd een 58-jarige man uit Alkmaar van zijn geld beroofd. Dit gebeurde op de Bloemaertlaan. De man had zojuist geld gepind en wilde dat geld al lopend in zijn portemonnee doen. Op het moment dat hij een aantal bankbiljetten in zijn hand had werd dat door een voorbij fietsende man uit zijn handen gegrist. Het slachtoffer kon geen signalement van de verdachte geven.

Bromfietscontrole

Alkmaar, dinsdag 21 juni 2005.

Dinsdag werden op de Noorderkade en de Koelmalaan verkeerscontroles gehouden die speciaal gericht waren op bromfietsen. Daarnaast werden ook een bestuurders van auto gecontroleerd. Aan het eind van de controles werd de balans opgemaakt. Er werden 52 bekeuring uitgeschreven. Het hoogst scoorden het niet dragen van de autogordel (13) en een te hoge constructiesnelheid (11). De overige overtredingen hadden vooral te maken met technische gebreken, het niet dragen van de helm en het niet (bij zich) hebben van een bromfietscertificaat.

Vrouw aangehouden na bedreiging en belediging agenten

Hoorn, dinsdag 21 juni 2005.

Dinsdagavond is een 56-jarige vrouw uit Wervershoof aangehouden in het politiebureau in Hoorn. De vrouw had in het bureau een aantal beledigingen geuit in de richting van een agent. Toen zij daarop buiten het bureau werd gezet sloeg ze met een kruk in de richting van een agent. Ook nadat werd geprobeerd de vrouw te kalmeren bleef zij slaan waarop de vrouw is aangehouden en ingesloten. De reden van haar gedrag moet gezocht worden in het feit dat de vrouw aan het eind van de middag betrokken was bij een kop-staart aanrijding op de Westfrisiaweg in Zwaag. Zij was met haar auto tegen een stilstaande voorganger gebotst. Uit het onderzoek bleek dat de vrouw niet in het bezit was van een geldig rijbewijs waarop zij is aangehouden. Kennelijk was de vrouw het niet eens met de gang van zaken.

Autobestuurder gewond na aanrijding

De Woude, dinsdag 21 juni 2005.

Dinsdagmiddag raakte een 70-jarige bestuurder van een bedrijfswagen uit Wormerveer gewond bij een aanrijding op de kruising van de Provincialeweg met de Kogerpolder. De man reed met zijn auto over de Provincialeweg en wilde op de eerder genoemde kruising linksaf slaan. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto, een 41-jarige inwoner van Wormerveer, die vanuit tegenovergestelde richting naderde. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de bestuurder van de bestelwagen gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen. De bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd.

Op hol geslagen aanhanger zorgt voor schade

Schagen, dinsdag 21 juni 2005.

Dinsdagavond zorgde een losgebroken aanhanger voor flink wat schade aan geparkeerde autos. Een 50-jarige man uit Den Burg reed als bestuurder van een bestelwagen met daarachter een aanhangwagen over de Loet. Door onbekende oorzaak brak de koppeling van de aanhangwagen waardoor deze een eigen weg ging volgen. Hierbij raakten twee geparkeerde autos beschadigd. Uit een verder onderzoek kwam vast te staan dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 320 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Drankrijders

Alkmaar, dinsdag 21 juni 2005.

Dinsdagavond werd een 44-jarige Pool betrapt op het gebruik van alcohol. Hij reed als bestuurder van een personenauto over de Koelmalaan. Bij controle blies hij 780 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze man ingevorderd.

Den Helder, woensdag 22 juni 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 36-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden op de Bierstraat. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 545 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel

Castricum, dinsdag 21 juni 2005.

De politie in Castricum is op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij een 63-jarige vrouw uit Castricum ernstig gewond raakte aan haar arm. De veroorzaker van de aanrijding reed na het ongeval door.

Het slachtoffer reed met haar fiets over de Uitgeesterweg (fietspad) in de richting van Castricum. Zij reed daar met een aantal andere fietsers. Kort nadat zij het tunneltje onder de Provincialeweg waren gepasseerd, werden zij voorbij gereden door een personenauto. De bestuurder van deze auto wilde kennelijk een file omzeilen die op de Provincialeweg stond en gebruikte daarvoor het fietspad. Tijdens het passeren werd het slachtoffer aangereden. Zij raakte daarbij ernstig gewond aan haar arm en is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De autobestuurder reed na de aanrijding door. Omstanders verleende de vrouw eerste hulp. Het merk van de auto waarin de verdachte reed is niet bekend . Wel is bekend dat het om een klein model zwarte auto gaat. De bestuurder droeg een wit overhemd. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding en/of wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen vertellen over de identiteit van de bestuurder. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Castricum, telefoon 0900-8844.