Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Gijzeling mogelijk gevolg van financieel conflict
Publicatiedatum: 22-06-2005

POLITIE ZET ONDERZOEK VOORT

Op grond van de eerste verhoren met de verdachten van de gijzeling van een 34-jarige Arnhemmer (19 en 20 juni) gaat de politie er vanuit, dat het motief vooralsnog gelegen is in een financieel conflict. Met deze bekendmaking wil de politie duidelijk maken dat het niet om de gijzeling van een willekeurige en toevallige persoon lijkt te gaan, maar dat er een verband lijkt te bestaan tussen slachtoffer en één of meerdere verdachten.

Het onderzoek tot dusver wijst er op dat het slachtoffer door een
21-jarige man uit Cuijk op 19 juni rond 16.30 uur werd uitgenodigd voor een gesprek op een locatie in Cuijk. Over de toedracht worden geen mededelingen gedaan. Het onderzoek naar de achtergronden van de politie wordt voortgezet.

Einde gijzeling
Aan de gijzeling werd op 20 juni rond 23.15 uur een einde gemaakt, nadat de vriendin van het slachtoffer diverse telefoontjes kreeg, waarin haar duidelijk werd gemaakt, dat zij voor een bepaald moment losgeld moest betalen. De man was op dat moment in gijzeling genomen; hij bevond zich in een woning in Cuijk.
De vrouw nam diezelfde avond nog contact op met de politie die deze zaak van meet af aan zeer serieus nam. De volgende ochtend werd een Team Grootschalige Opsporing geformeerd ten einde deze wederrechtelijke vrijheidsberoving zo snel en veilig mogelijk te beëindigen. De man werd aan het eind van de dag ontzet toen hij in een auto met de drie verdachten (twee mannen uit Cuijk van 21 en 37 jaar alsmede een 39-jarige Rotterdammer) op de Pleyroute in Arnhem reed. De aanhoudingen gebeurden door het Arrestatieteam van de politie Gelderland-Midden; zowel het slachtoffer als de drie verdachten zijn bij deze operatie ongedeerd gebleven. Bovendien werd 's nachts een
36-jarige man uit Cuijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid; de aanhouding vond plaats door het Arrestatieteam in zijn woning.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721

---

Gelderland-Midden

Angeren, verkeersongeval met beknelling:twee gewonden
Publicatiedatum: 22-06-2005

N.B. Dit is een herhaling van een gisteravond geplaatst bericht

Op de Lodderhoeksestraat in Angeren heeft dinsdagavond een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Daarbij raakten de beide bestuurders van de auto's bekneld en gewond. Het ongeval gebeurde even na half zeven toen twee automobilisten, een
26-jarige man uit Gendt en een 61-jarige plaatsgenoot, elkaar over de Lodderhoeksestraat tegemoet reden. Door nog onbekende oorzaak zijn beiden op elkaar gebotst. De beide bestuurders raakten bekneld en liepen diverse verwondingen op. Hulpverleningsdiensten van brandweer en GGD hebben de slachtoffers uit de wrakken bevrijd en later naar respectievelijk het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem en het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. Gedurende de afhandeling van het ongeval sloot de politie de rijbaan af; het verkeer werd omgeleid. De verkeersongevallendienst van de politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Aanvulling: van de 61-jarige bestuurder is in het ziekenhuis de bloedproef afgenomen in plaats van de standaard blaastest. Hiermee wil de politie kunnen uitsluiten of de bestuurder onder invloed van alcohol heeft gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---