Responsive Forecasting and Planning hot issue binnen High-Tech


22.06.2005 / 15:51 / Rubriek: Economie / Organisatie: Eyeon

Op donderdag 16 juni vond de aftrap plaats van het Business Planning knowledge network - for the High-Tech & Electronics industry. Dit gebeurde tijdens een gevarieerde en geslaagde eerste netwerk-bijeenkomst op kasteel Croy, te Aarle-Rixtel. Het netwerk is een initiatief van adviesbureau EyeOn Business Planning & Control Solutions en is ingegeven door de sterke behoefte aan een platform op dit gebied, kenbaar gemaakt door diverse professionals uit de industrie.

Uit de grote opkomst van toonaangevende bedrijven blijkt dat forecasting en planning inderdaad hoog op de agenda staat. Tijdens de bijeenkomst presenteerde EyeOn de resultaten van haar onderzoek onder de deelnemende bedrijven naar trends en de huidige praktijken op dit gebied. Het blijkt dat bedrijven in alle schakels in de voortbrengingsketen worstelen met een steeds sterker fluctuerende marktvraag, onder andere als gevolg van de alsmaar korter wordende levenscyclus van producten. Dit, in combinatie met de complexe bedrijfsprocessen en ketenrelaties, maakt het zeer lastig om tijdig de juiste planningsbeslissingen te nemen. EyeOn identificeerde de voor de industrie meest relevante verbetergebieden ten aanzien van forecasting en planning, en presenteerde een aanpak om te komen tot Responsive Forecasting and Planning processen. Sleutelbegrippen hierbij zijn: transparantie van informatiestromen, efficiëntie en snelheid.

De conclusies van dit onderzoek zijn tevens in een whitepaper weergegeven, dat verkrijgbaar is bij EyeOn.

Momenteel hebben de volgende bedrijven zich in het netwerk verenigd: Apple, Arrow, ASM International, ASML, Assembléon, Canon Europe, Dell, Ferro, Flextronics, Freescale, KPN Mobile, LG.Philips, MediaMotion, Navteq, Omron, Philips Consumer Electronics, Philips Semiconductors, Solectron, STMicroelectronics, Thomson en Vodafone.

Op 17 november 2005 vindt de volgende bijeenkomst plaats, waarin wederom een gevarieerd programma van presentaties en discussies aan bod zal komen.

Over EyeOn:
EyeOn is een toonaangevend adviesbureau gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van innovatieve business planning & control oplossingen in complexe organisaties. Niet alleen genereert EyeOn concepten en ideeën om de planning processen te verbeteren, maar neemt ook de verantwoordelijkheid om procesverbeteringen bij klanten te verankeren. Deze aanpak heeft EyeOn succesvol toegepast bij uiteenlopende organisaties, zoals Philips Electronics, Bolsius, Suiker Unie, Wegener, Sphinx, Ferro en Colbond.

Meer informatie:
EyeOn
Emile.vanGeel@Eyeon.nl
Croylaan 14

5735 PC Aarle-Rixtel
www.eyeon.nl