FNV

Bond praat bij Laurus voortaan mee over pensioenen

Voortaan zit de bond aan tafel bij supermarkt Laurus als het over pensioen gaat. Bij de pensioenregeling die deze week werd aangenomen, was dat nog niet het geval.
Bij een referendum over de nieuwe regeling onder de 12 duizend medewerkers bij Laurus hebben ongeveer 300 mensen vóór gestemd en rond de 1200 tegen. Desondanks is de nieuwe pensioenregeling een feit, omdat elke niet-stemmer als een vóór-stemmer telt.

Dat is jammer, vindt vakbondsonderhandelaar Ron Peters. Toch is hij niet ontevreden. "We hebben veel mensen weten te mobiliseren om nee te stemmen. Tijdens een alternatief referendum dat wij zelf organiseerden waren dat er al zo'n duizend, en nu dus nog meer."

Ook is hij blij dat de directie van Laurus - onder meer door deze actie - de bond voortaan gaat betrekken bij de onderhandelingen over de pensioenen. "We hebben een plek aan tafel gekregen en een zetel in het bestuur van het pensioenfonds." De directie heeft dit jarenlang geweigerd.

Het belangrijkste resultaat is voor Peters nu dat er een overgangsregeling, gelijk aan de huidige, is afgesproken voor werknemers die binnen acht jaar met pensioen gaan. Het gaat om ongeveer 350 mensen.

In de hele supermarktsector lopen de cao-onderhandelingen over de ombouw van het vroegpensioen moeizaam. De medewerkers van Laurus vallen echter onder het eigen pensioenfonds van de onderneming.

Aanvankelijk wilde het bedrijf de reparatie van rechten voor medewerkers tot 55 jaar op eigen wijze regelen, zonder overleg met de bond. Een levensloopregeling als aanvulling voor de noodzakelijke ombouw van de prepensioenregeling was niet bespreekbaar.

" In de toekomst willen we in elk geval wel spreken over de levensloopregeling. We zullen voor de jongere generaties verbeteringen proberen te bereiken ten opzichte van wat er nu ligt. Uiteraard binnen de grenzen van wat fiscaal mogelijk is en wat Laurus kan opbrengen", zegt Peters.

Het gaat niet goed met Laurus. De vakbondsonderhandelaar heeft er daarom wel begrip voor dat Laurus de pensioenregeling wil aanpassen, mede in verband met nieuwe internationale boekhoudregels. "Ik ben echter tegen alles wat lijkt op een beschikbare premieregeling waarbij het hele risico bij de werknemer komt te liggen."

De nieuwe regeling die nu per referendum, zonder medewerking van de bond, is goedgekeurd, gaat op 1 januari van volgend jaar in. De pensioenleeftijd is opwaarts bijgesteld naar 65 jaar. Laurus rekent erop dat het nieuwe pensioenstelsel substantieel lagere balansverplichtingen met zich meebrengt, zo zegt de onderneming in een persbericht.

Volgens Laurus wordt het pensioenfonds hiermee in staat gesteld het beleid in overeenstemming te brengen met de nieuwe wet Vut, Prepensioen en Levensloop (VPL), die naar verwachting eveneens per 1 januari 2006 van kracht wordt.