Robeco

Robeco Click the Best Garant Note August 05/11
22 jun 2005

De inschrijving van de Robeco Click the Best Garant Note August 05/11 staat open. Dit nieuwe garantiecertificaat biedt de mogelijkheid mee te delen in de prestaties van een offensieve, een neutrale en een defensieve portefeuille samengesteld uit een combinatie van aandelen, obligaties en grondstoffen. In de offensieve portefeuille ligt de nadruk op aandelen, terwijl in de defensieve portefeuille de relatief veilige obligaties ruim vertegenwoordigd zijn. Robeco Click the Best Garant heeft een looptijd van zes jaar.
Het rendement van een portefeuille wordt berekend op basis van het gemiddelde van de maandelijkse slotwaarden. Om er zeker van te zijn dat eenmaal behaald rendement niet meer kan ontgaan, wordt het rendement van een portefeuille vanaf de startdatum iedere maand vastgeklikt als het rendement van de portefeuille hoger is dan de voorgaande maanden. Hierdoor is het rendement beschermd tegen koersdalingen daarna. De kliks en garantiewaarde gelden alleen op einddatum. De inschrijvingsperiode loopt tot en met 22 juli 2005.

Uitkering op einddatum
Op de einddatum wordt in ieder geval de garantiewaarde van EUR 100 per certificaat uitgekeerd. Bovenop deze garantiewaarde wordt een extra uitkering gelijk aan 90% (de participatiegraad) van de hoogst behaalde klik uitgekeerd. Afhankelijk van de marktontwikkeling zal de hoogste klik door de offensieve, neutrale of defensieve portefeuille worden behaald.
Een historische simulatie over 1820 perioden van 6 jaar, beginnend op opeenvolgende data vanaf 31 december 1991, toonde een gemiddeld rendement van 6,0% per jaar. Het hoogste historisch gesimuleerde rendement van Robeco Click the Best Garant uit alle doorlopen scenarios bedraagt 10,0% per jaar en het laagste historisch gesimuleerde rendement uit alle doorlopen scenarios bedroeg 1,7% per jaar. Indien het resultaat op alle onderliggende portefeuilles tegenvalt, zal Robeco Click the Best Garant Note August 05/11 op de einddatum aflossen op 100% van de nominale waarde.

Vergoedingen en kosten
Alle kosten en vergoedingen van Robeco Click the Best Garant Note August 05/11 zijn in de gepresenteerde rendementscijfers verwerkt. De totale kosten bedragen 5,2% van de nominale waarde. De kosten zijn reeds in de uitgifteprijs van EUR 102 per certificaat opgenomen.

Robeco Click the Best Garant Note August 05/11 in het kort Profiteren van het rendement op aandelen, obligaties en grondstoffen op basis van offensieve, neutrale en defensieve portefeuilles Elk portefeuillerendement, mits hoger dan de voorgaande rendementen, wordt maandelijks vastgeklikt en is alleen op einddatum geldig Uitgifteprijs EUR 102 per certificaat
Nominale waarde EUR 100 per certificaat
Uitgiftedatum 1 augustus 2005
Looptijd 6 jaar, 1 augustus 2005 - 1 augustus 2011 Minimum garantiewaarde van 100% van de nominale waarde, uitsluitend geldig op einddatum
Participatiegraad 90%
Kosteloos inschrijven 20 juni 2005 tot en met 22 juli 2005, 17.00 uur (de inschrijving kan vervroegd sluiten)
De uitgevende instelling is Rabobank Nederland. Aan de Rabobank is de hoogste kredietrating van zowel Moodys (Aaa) als Standard & Poors (AAA) toegekend
Kosten 5,2%, waarvan 2% op de uitgiftedatum, de rest gedurende de eerste twee jaar; de kosten zijn al in de uitgifteprijs opgenomen ISIN code XS0221945180
De certificaten zijn vanaf 1 augustus 2005 dagelijks via de beurs verhandelbaar tegen de dan geldende beurskoers. De beurskoers kan fluctueren als gevolg van vraag en aanbod en kan lager zijn dan de minimum garantiewaarde op einddatum. De behaalde koerskliks en minimum garantiewaarde gelden alleen op de einddatum van het garantiecertificaat. Bij tussentijdse aan- en verkopen worden de gebruikelijke transactiekosten in rekening gebracht.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste Sustainability Cluster Score binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.