Provincie Overijssel

Provincie controleert 46 bedrijven

Er zijn 46 bedrijven vorige week bezocht door provinciale medewerkers. De milieucontroles werden uitgevoerd in het kader van de jaarlijkse handhavingsweek van de provincie Overijssel. In totaal werden 52 overtredingen geconstateerd. "Een actie bedoeld om bedrijven scherp te houden op milieuregels", zo typeert gedeputeerde Gert Ranter de handhavingsactie.

Speciale aandacht ging uit naar de 17 scheepswerven in Overijssel. Niet alleen werden ze allemaal bezocht door een provinciaal medewerker, ze werden ook allemaal uitgenodigd om deel te nemen aan de bijeenkomst die afgelopen vrijdag in het provinciehuis werd gehouden. "Wij willen met de scheepsbouwbranche in gesprek raken om van elkaar te leren", aldus Ranter.

Vast aanspreekpunt
Er werd stil gestaan bij vragen als: Hoe denkt de branche over de milieuvergunningen en de handhaving ervan. Waar lopen de scheepswerven tegenaan en waar liggen de onduidelijkheden? Tijdens de bijeenkomst is afgesproken dat de provincie een vast aanspreekpunt voor de scheepswerven benoemt, zodat de communicatie nog beter verloopt en men weet waar men terecht kan.

Afval melden
Bij de afvalverwerkende bedrijven werd specifiek gecontroleerd op de nieuwe algemene maatregel van bestuur voor het melden en registreren van afvalstoffen. In vijf gevallen is nader onderzoek van de administratie nodig. In een geval wordt een voornemen tot dwangsom uitgesproken.

Naast de bedrijfsbezoeken deden de provinciale toezichthouders ook mee aan een grote transportcontrole.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel