Gemeente Nieuwegein

Bespaar water: koop een regenton!

Een regenton, een prachtige aanwinst voor uw tuin. Een ton is mooi. En ook nog nuttig. Want met een ton vangt u regenwater op en bespaart u op kraanwater. En dat is voordelig. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Regenwater heeft veel gebruiksmogelijkheden. De meeste mensen gebruiken het om de planten water te geven en voor de besproeiing van de tuin. Daarnaast kunt u regenwater gebruiken om de ramen te lappen, de vijver of het kinderbadje te vullen en voor het schoonmaken van het terras of de bestrating.

Goed voor het milieu
In Nederland is water niet schaars. Maar verontreiniging, uitputting van grondwatervoorraden en verdroging maken de drinkwatervoorziening wel steeds problematischer. Daarom is ook in Nederland waterbesparing noodzakelijk. Gemiddeld verbruiken we 135 liter water per persoon per dag, waarvan slechts zes om te drinken of te koken. De rest - zo´n 45.000 liter per persoon per jaar - verdwijnt als afvalwater in het riool. Dat geldt ook voor het regenwater. Een groot deel stroomt direct weg, vermengt zich in het riool met afvalwater en moet dan ook gezuiverd worden. Dat is zonde.

¤ 10,00 korting op elke regenton
De gemeente Nieuwegein en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden werken daarom mee aan de actie Een Ton voor Water. Dit betekent dat elke bewoner van Nieuwegein ¤ 10,00 retour krijgt op een aangekochte ton, ongeacht de prijs van de ton.

Hoe komt u aan een ton?

· Op · www.eentonvoorwater.nl staat het assortiment en de prijzen. Demonstratietonnen zijn te bewonderen op het Milieu Educatie Centrum (naast de kinderboerderij, op woensdag- en zondagmiddag geopend).
· Via internet bestelt u uw ton en eventuele accessoires.
· U betaalt uw bestelling aan Een Ton voor Water.
· U krijgt een afhaalbewijs thuis.

· Met dit afhaalbewijs haalt u uw bestelling op bij het Milieu Educatie Centrum. Dit kan op de volgende dagen: woensdag 22 juni: 13.30-16.30 uur
zaterdag 25 juni 10.00-13.00 uur
zondag 26 juni: 13.30-16.30 uur
woensdag 29 juni: 13.30-16.30

· Hierna krijgt u ¤ 10,00 retour op uw rekening. Deze subsidie geldt alleen voor bewoners van Nieuwegein.

Invoerdatum 29-3-2005