Ingezonden persbericht


BMC Software wint SAP Pinnacle Award voor
uitmuntende prestaties

PATROL® for SAP® Enterprise Portal bekroond voor belangrijke ontwikkeling en innovatie

SCHIPHOL-RIJK, 22 juni 2005 - BMC Software, Inc. , vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management, kondigt vandaag aan dat het bedrijf is bekroond met een SAP Pinnacle Award van SAP AG, de wereldwijd toonaangevende leverancier van zakelijke softwareoplossingen. BMC Software's PATROL® for SAP® Enterprise Portal is onderscheiden vanwege haar uitmuntende prestaties op het gebied van ontwikkeling en innovatie, op basis van Powered by SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform.
PATROL for SAP* Enterprise Portal biedt een gecentraliseerde monitoring oplossing, die betrouwbare, voorspelbare prestaties van de SAP* Enterprise Portal garandeert. De oplossing monitort de totale beschikbaarheid en de beschikbaarheid van componenten, inclusief het SAP Enterprise Portal landschap en de verbinding met back-end systemen. Bovendien biedt PATROL for SAP* Enterprise Portal IT-medewerkers de mogelijkheid om targets betreffende serviceniveaus, die overeenkomen met de zakelijke doelstellingen van het bedrijf, te definiëren en te bewaken. Dit resulteert in betere beschikbaarheid.
"Wij zijn bijzonder trots op deze erkenning door SAP*, die een weerspiegeling vormt van de steeds intensievere samenwerking tussen de twee bedrijven," aldus Mary Smars, vice president en general manager, Distributed Systems Management van BMC Software. "PATROL for SAP Enterprise Portal is de eerste, externe technologische laag waardoor eindgebruikers in contact komen met het SAP NetWeaver(tm) platform. Het beheer van deze complexe omgeving is van cruciaal belang om de implementatie- en lopende operationele kosten te minimaliseren en om te kunnen waarborgen dat de gewenste serviceniveaus worden bereikt."

Over de Pinnacle Awards
Het Pinnacle Awards Program is opgestart om erkenning te geven aan SAP Global Technology, SAP Global Services en SAP Software Partners die hun partnerschap met SAP hebben geoptimaliseerd door het leveren van uitmuntende producten, oplossingen en services aan gemeenschappelijke klanten. Het SAP Pinnacle Awards 2004 Program is opgebouwd rondom strategische SAP initiatieven en oplossingen: SAP NetWeaver*, Powered by SAP NetWeaver*, ERP, CRM en Industry Focus. Binnen elke categorie worden prijzen toegekend voor buitengewone prestaties op het gebied van verkoop/marketing en ontwikkeling/innovatie. BMC Software is één van de slechts 15 SAP partners die een Pinnacle Award hebben ontvangen.

Over BMC Software en SAP AG
BMC Software en SAP hebben meer dan 1.000 gemeenschappelijke klanten en werken samen door middel van productintegratie en certificering, gezamenlijke marketing en veldprojecten. Dankzij het partnership van BMC Software en SAP kunnen klanten de waarde van hun investering in SAP maximaliseren door hun bedrijfsprocessen te koppelen aan de IT-diensten die deze ondersteunen. Bovendien wordt Business Service Management hiermee gewaarborgd. Het partnership betekent voor de klant minder tijdsverlies, verbeterde productiviteit van de eindgebruikers, het bereiken van de vereiste serviceniveaus, efficiënter werkende SAP-beheerders en lagere totale eigendomskosten in verband met IT-personeel en infrastructuur. BMC Software levert een groot aantal SAP-gecertificeerde oplossingen. PATROL for SAP* Solutions suite (Powered by SAP NetWeaver(tm)) verbetert de prestaties door middel van oorzakenanalyse, real-time applicatiebeheer en voorspellende 'what-if' scenario's. BMC Software's Certified for SAP NetWeaver* oplossingen zijn onder andere: CONTROL-M (voor zakelijke geautomatiseerde batchplanning), CONTROL-D (voor applicatie-output en verspreiding van rapporten) en PATROL Integration for SAP CCMS and SAP Solution Manager* (voor integratie van systeembeheergegevens van derden in SAP). BMC Software heeft bovendien CONTROL-SA (voor identiteitsbeheer en SAP-gebruikersfaciliteiten) gecertificeerd en biedt PATROL oplossingen voor het SAP Enterprise Portal* en de SAP Web Application Server*, evenals oplossingen voor SAP-gegevensbeheer (SQL-BackTrack(tm) en Space Expert).

Over BMC Software
BMC Software, Inc. , is een vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en service management. BMC Software is opgericht in 1980 en heeft vestigingen over de hele wereld. Over het boekjaar 2004 realiseerde de onderneming een omzet van meer dan $1,4 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Dennis Doodeman
Tel: 020-5304345
E-mail: dennis.doodeman@text100.nl

###

BMC Software, de BMC Software logo's en alle ander namen van producten of diensten van BMC Software zijn al dan niet gedeponeerde handelsmerken van BMC Software, Inc. Alle andere al dan niet gedeponeerde handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende organisaties. © 2005, BMC Software, Inc. Alle rechten voorbehouden.