Gemeente Bolsward


woensdag 22 juni 2005

Mededelingen 22 juni 2005

Verleende bouwvergunningen
Wij maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:

1. d.d. 15 juni 2005, voor het oprichten van een bedrijfshal, kantoor, kantine en een bedrijfswoning (wijzigingen) op het perceel De Ward 9;
2. d.d. 16 juni 2005, voor het veranderen/vergroten van de woning op het perceel Gysbert Japixc-laan 13.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de bouwvergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA te Bolsward.

Nadere inlichtingen over bovenstaande vergunningen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, telefoon 578720.

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen.

Aanvragen lichte bouwvergunning

1. Voor het plaatsen van een schutting op het perceel Friezenburg 78;
2. voor het oprichten van een bijkeuken op het perceel De Pleatsen 13.

Aanvragen reguliere bouwvergunning

1. Voor het oprichten van een berging op het perceel Workumertrekweg 17 T.O.;

2. voor het vergroten van de woning op het perceel Fûgelleane 21.

Aanvraag bouwvergunning 1e fase

1. Voor het oprichten van een vrijstaande woning op het perceel De Túfein 12 (Fûgelkrite fase 4, kavel 136).

Tegen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend. Dat is wel mogelijk tegen verleende bouwvergunningen.

Ontwerpbesluit Wet Milieubeheer
Wij maken bekend dat wij een aanvraag hebben ontvangen voor een milieuvergunning, ingediend door Bos Konstruktie en Machinebouw B.V., Hichtumerweg 1. Wij zijn voornemens positief op deze aanvraag te beschikken.

Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 23 juni tot en met 21 juli 2005 ter inzage bij het bureau VROM van de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1, alsmede in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1, gedurende de openingstijden van beide instellingen.

Gedurende bovengenoemde termijn kunt u schriftelijk bedenkingen indienen tegen het ontwerpbesluit. Deze bedenkingen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Degene die de bedenkingen indient kan daarbij verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Indien daarom wordt verzocht, bestaat binnen bovengenoemde termijn de gelegenheid tot een gedachtewisseling over het ontwerpbesluit. Tijdens deze gedachtewisseling kunnen mondeling bedenkingen naar voren worden gebracht.
Gelet hierop wordt verzocht bij voorkeur twee weken voor het einde van bovengenoemde termijn contact op te nemen met het bureau VROM, tel. 578717. Op dat moment worden zo mogelijk tijdstip en plaats van de gedachtewisseling bepaald. De aanvrager zal in de gelegenheid worden gesteld bij de gedachtewisseling aanwezig te zijn.

Bekendmaking beschikkingen
In onderstaand overzicht staan de vergunningen vermeld die de afgelopen week door ons zijn afgegeven.
Wanneer u meent door deze beschikkingen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning of ontheffing is verleend, worden gericht aan degene die de beschikking heeft afgegeven (burgemeester of college van burgemeester en wethouders), postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift kunt u vragen de beschikking tijdelijk ongedaan te maken. Zo'n verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de presi-dent van de rechtbank te Leeuwarden, sector bestuurs-recht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Een voorlopige voorziening kan worden gevraagd als er sprake is van een spoedeisend belang. Nadere inlichtingen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, bureau Bestuurszaken, telefoon 0515-578788 of 0515-578786.

Beschikkingen

1. Leeuwarder Accordeon Ensemble, voor het houden van een muziekactiviteit in de muziekkoepel van het Julianapark aan de Snekerstraat op woensdag 6 juli a.s. tussen 20.00 en 21.00 uur;
2. Werkgroep Speciale Evenementen 550 jaar stadsrechten, voor het houden van een cultureel muziekfestival in en nabij het centrum van Bolsward. Dit houdt in dat de binnenstad vanaf de Jongemastraat/Broereplein tot aan de Dijkstraat/Bargefenne, de Kerkstraat (gedeelte stadhuis/Broereplein) en Gleibakkerij worden afgesloten van 09.00 tot 17.00 uur voor al het gemotoriseerd verkeer. Tussen 16.00 en 18.00 uur blijft de Gleibakkerij nog gesloten voor het verkeer. Van 17.00 tot 24.00 uur zullen de Jongemastraat en het Broereplein gesloten blijven voor het verkeer in verband met een muziekspektakel op het Broereplein;

3. Wijkvereniging Eekwerd/Altenburg/Fûgelkrite, voor het houden van een rommelmarkt op zaterdag 16 juli 2005 tussen 09.00 en 12.30 uur op het speelterrein aan de Ugolaan;

4. Bizon Mediagroep, voor het plaatsen van 10 driehoeksborden in de periode van 31 augustus tot en met 13 september 2005 t.b.v. de collecteweek van de KWF Kankerbestrijding;

5. Hoffman Buitenreclame, voor het plaatsen van 15 driehoeksborden in de periode van 18 oktober tot en met 31 oktober 2005 t.b.v. de Woon&Lifestylebeurs te Groningen.

De beschikkingen liggen met ingang van heden ter inzage bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Kapvergunning

1. De Friese Greiden Groep, voor het kappen van een Oostenrijkse den en een esdoorn aan de Jelmerstraat 15.

Deze vergunning ligt ter inzage bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Agenda raadsvergadering 28 juni 2005 om 14.00 uur.
1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Primus bij hoofdelijke stemming o.g.v. artikel 16 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

4. Spreekrecht burgers op grond van artikel 14 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

5. Vragenuur op grond van artikel 37a van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

6. Besluitenlijst d.d. 24 mei 2005.

Bespreekstukken

7. Jaarrekening 2004.

8. Voorjaarsnota 2005.

9. Sluiting.

Sluiting gemeentesecretarie Bolsward
In verband met Heamiel is de gemeentesecretarie op donderdag 23 juni a.s. gesloten.