Politie Gelderland-Midden

Nijkerk - met 2,5 promille op de snorfiets

Publicatiedatum: 22-06-2005

Een 24-jarige Nijkerker is dinsdagmiddag tegen de lamp gelopen nadat hij door de politie was betrapt terwijl hij met 2,5 promille alcohol op zijn snorfiets reed. Agenten zagen de man rond met middaguur over de Brahmslaan in zijn woonplaats rijden en onderwierpen hem aan een routinecontrole. Daarbij roken de agenten alcohol. De Nijkerker werd aangehouden en moest in het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Daar werd het alcoholpromillage gemeten: vijf maal zoveel als is toegestaan. Tegen de Nijkerker is proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld/Nijkerk - minibikes in beslag genomen
Publicatiedatum: 22-06-2005

In Barneveld en Nijkerk heeft de politie dinsdag twee zogenoemde minibikes in beslag genomen. De voertuigjes voldoen niet aan de wettelijke eisen voor onder meer de verkeersveiligheid en mogen niet over de weg rijden. In Barneveld zag een motoragent rond elf uur op de Staringstraat een minibike rijden over de Jacob Catsstraat. Toen hij een controle wilde instellen ging de bestuurder, een zeventienjarige Barnevelder, er vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij de Barnevelder een aantal keren bijna onderuit ging, wist de motoragent de jongen klem te rijden op een pad tussen de Staringstraat en de Da Costastraat. De jongen werd vervolgens aangehouden. Er zal onder meer proces-verbaal worden opgemaakt wegens rijden zonder helm, rijden zonder verzekering, rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs en het negeren van een stopteken. Op de Aalscholverlaan in Nijkerk zagen surveillerende agenten rond vier uur 's middags ook een minibike rijden. De bestuurder, een 23-jarige man uit Nijkerk, stopte wel na het stopteken en raakte eveneens het voertuigje kwijt. Aan beide minibikes zal technisch onderzoek worden verricht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Otterlo - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 22-06-2005

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag snelheidscontroles gehouden op twee wegen in Otterlo. Op de Apeldoornseweg werd gecontroleerd van 07.30 tot 13.30 uur. Daarbij werden 27 hardrijders geflitst. Van ruim 2200 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogste snelheid was 134 km/u (terwijl daar 80 is toegestaan). Tussen 07.45 en 13.45 uur controleerde het VHT op de Harderwijkerweg. Hier bedroeg het aantal snelheidsovertredingen 15 op een totaal aantal van 1330 passanten. Hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---