Ingezonden persbericht


SLECHTE INTEGRATIE BEVEILIGINGSOPLOSSINGEN MOLENSTEEN OM NEK MKB

Schade door virussen neemt toe

Nieuwegein, 22 juni 2005 Met meerdere beveiligingsoplossingen in één geïntegreerde bundel is het MKB beter beschermd tegen aanvallen en virussen, constateert Computer Associates. Om het MKB een betere bescherming te bieden, introduceert CA deze week verschillende suites voor beveiliging, storage en datamigratie.

Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat 45 procent van de Nederlandse bedrijven in 2003 schade heeft opgelopen door computervirussen, ondanks dat de meesten van hen (90%) anti-virussoftware gebruikten*.

Deze gegevens wijzen uit dat bedrijven zich bewust zijn van de noodzaak van beveiligingsoplossingen en de risico s die ze lopen , zegt Ronald de Jong, Regional Channel Manager van Computer Associates. De nieuwe generatie bedreigingen gebruikt echter een cocktail van verschillende aanvalstechnieken en stand-alone beveiligingsoplossingen voldoen niet meer.

Dat bijna de helft van de bedrijven toch schade opliep, laat zien dat individuele oplossingen niet meer werken , voegt Ronald de Jong toe. Gebrek aan integratie is het probleem. De oplossingen werken niet goed met elkaar samen, waardoor computercriminelen een kans krijgen. Dit is vooral voor het MKB een probleem, omdat daar niet altijd voldoende mankracht en kennis aanwezig is voor een adequaat beveiligingsbeleid. Dit wordt door cijfers van het CBS gestaafd, waaruit blijkt dat slechts eenderde van de Nederlandse bedrijven een backup maakt van belangrijke bestanden en deze op een veilige plaats bewaard. Vandaar dat we onze bundels, inclusief onze ARCserve Backup-oplossing, ook uitbrengen in een versie die speciaal is ontwikkeld voor bedrijven in het MKB die gebruik maken of willen maken van Microsoft s Small Business Server-software.

Om bedrijven zo efficiënt en effectief mogelijk te beschermen, introduceert CA verschillende beveiligingsbundels met daarin onder meer antivirus-, antispyware-, backup- en datamigratiesoftware:


* CA Desktop Protection Suite voor het beschermen van desktops en laptops en de daarop opgeslagen data;
* CA Server Protection Suite voor het beschermen van servers en centraal opgeslagen en beheerde data;
* CA Business Protection Suite voor het beschermen van informatie ongeacht of die aanwezig is op de server of op de desktop;
* En twee CA Business Protection Suites speciaal bedoeld voor Microsoft s Small Business Server Standard en Premium Edition.

Deze oplossingen zijn beschikbaar via de bekende business partners van CA of via http://casoftware.nl

*Bron:http://www.cbs.nl/nl/publicaties/artikelen/algemeen/webmagazine/artikelen/2005/1729k.htm

(371 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Computer Associates
Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA), één van s werelds grootste managementsoftware-bedrijven, levert software en diensten op het gebied van beheer, security, storage, life cycle en service management. Hiermee kunnen ondernemingen de performance, betrouwbaarheid en efficiency van hun IT-omgevingen optimaliseren. CA is opgericht in 1976, heeft zijn hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 140 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com/nl

© 2005 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Gregor Petri, CA: Tel: 030-604 83 45 Fax: 030-604 73 57 E-mail: gregor.petri@ca.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com